Yellow Tigers verliezen eerste duel Final Six tegen China

© Belga Image

De Belgische volleybalvrouwen zijn er in hun openingswedstrijd van de Final Six in de World Grand Prix niet in geslaagd om te stunten tegen topland China. De Yellow Tigers speelden sterk, maar leden in het Japanse Tokio een 3-1 nederlaag.

De setstanden waren 25-19, 25-27, 25-18 en 25-15, de partij duurde 1u45.

Zonder sterspeelster

De Belgische vrouwen hadden zich zaterdag in Polen verzekerd van een ticket voor deze prestigieuze Final Six met de wereldtop door in de finale van afdeling twee Nederland te kloppen.

Tegen China, het nummer vijf op de FIVB-ranking, deden ze het zonder sterspeelster Lise Van Hecke. Zij sukkelt met een lichte knieblessure. België speelde met Dirickx, Leys, Bland, Aelbrecht, Vandesteene, Rousseaux en libero Courtois. Kwamen in: Coolman, Van De Vyver, Heyrman, Biebauw en Gilis.

Rusland

Later op de dag worden ook nog de partijen tussen Turkije en Brazilië en tussen Japan en wereldkampioen Rusland afgewerkt. Donderdag moeten de Tigers, ’s werelds nummer 22, aan de bak tegen Rusland (FIVB 6). Daarna volgen nog duels tegen Brazilië (FIVB 1) vrijdag, Japan (FIVB 3) zaterdag en Turkije (FIVB 11) zondag. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier