Yellow Tigers winnen eerste WK-duel in 36 jaar: 3-0 tegen Cuba

Yellow Tigers © Belga Image

De Belgische nationale vrouwenvolleyploeg heeft in het Italiaanse Bari zijn eerste wedstrijd in groep D op het WK met 3-0 (25-15, 25-12 en 25-16) gewonnen van Cuba. Voor de Belgen was het de eerste WK-overwinning in 36 jaar. Met drie punten delen ze na de eerste speeldag in de groep de leiding met China.

De Yellow Tigers namen van in het begin van de wedstrijd het heft in handen en dat leverde meteen de eerste setwinst (25-15) in 36 jaar op. Ook in de tweede set waren de Belgen een klasse te sterk voor het jonge Cuba en in een mum van tijd stond de 25-12 op het bord. In set drie konden de Cubanen iets langer aanklampen. Ze kwamen terug tot 12-8, maar daarna duwden de Tigers het gaspedaal opnieuw dieper in. Uiteindelijk haalden ze het opnieuw vlot met 25-16.

Japan

Eerder op de dag haalde het sterke China het met 3-0 van Puerto Rico en bleek Azerbeidzjan verrassend met 3-2 te sterk voor Japan.

Woensdag spelen de Yellow Tigers in hun tweede groepswedstrijd tegen Japan, donderdag staat de clash met China op het programma. Na de rustdag volgt er zaterdag het treffen met Azerbeidzjan, zondag wordt de groepsfase afgesloten met de confrontatie met Puerto Rico.

De Yellow Tigers mikken op de tweede ronde op het WK. De eerste ronde wordt gespeeld in vier poules van zes ploegen (in Rome, Trieste, Verona en Bari). De top vier van elke poule stoot telkens door naar de tweede ronde. De nummers vijf en zes zijn uitgeschakeld.

In de tweede ronde ontmoeten de nummers één tot vier van de A-groep de landen die één tot vier eindigden in de D-groep (de groep van België). Zij komen dan terecht in de E-groep, waar de punten meetellen van de onderling al gespeelde wedstrijden. Hetzelfde gebeurt met de nummers één tot vier uit de B- en C-groepen. Zij vormen dan de F-groep. De eerste drie van de E-groep en van de F-groep gaan door naar de finaleronde. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier