YouTube-sensatie Ivan Ukhov wint goud in Londen (video)

© AFP

De Rus werd in 2008 een internethit nadat hij op een atletiekmeeting in Lausanne duidelijk dronken aantrad.

Het hoogspringen bij de mannen op de Olympische Spelen van Londen is gewonnen door Ivan Ukhov. Die naam zegt u mogelijk niets, maar deze 26-jarige Rus werd in 2008 een internethit nadat hij op een atletiekmeeting in Lausanne duidelijk dronken aantrad.Ukhov had zich toen aan een mix met vodka bezondigd en slaagde er niet in een deftige sprong af te leveren. Dat leverde volgende hilarische beelden op:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hij kwam er met een waarschuwing vanaf en zou, ondanks het feit dat hij niet geschorst werd, pas eind januari 2009 weer in competitie komen.

Goud in Londen

In Londen verging het Ukhov beter: Hij ging over 2m38. De Amerikaan Erik Kynard moest met 2m33 met zilver vrede nemen. Het brons werd met 2m29 gedeeld door drie atleten: de Qatarees Mutaz Essa Barshim, de Canadees Derek Drouin en de Brit Robbie Grabarz.

Het is de eerste grote outdoortitel voor Ukhov. Indoor was hij wel al wereld- (2010) en Europees kampioen (2009 en 2011). Ukhov volgt zijn landgenoot Andrey Silnov als olympisch kampioen op. Deze keer werd Silnov met 2m25 pas twaalfde. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier