Zenit kan opnieuw niet winnen, Witsel pakt rood

(Belga) Zenit Sint-Petersburg, dat meer dan een helft met tien moest spelen na een rode kaart voor Axel Witsel, heeft in zijn tweede wedstrijd in groep G van de Champions League opnieuw niet kunnen winnen. In het eigen Petrovskistadion geraakte het miljoenenelftal van coach Luciano Spalletti dinsdag niet verder dan een scoreloos gelijkspel tegen Austria Wien.

Rode Duivel Axel Witsel werd op slag van rust uitgesloten na een tackle met gestrekt been op Florian Mader. Nicolas Lombaerts speelde 90 minuten bij Zenit, dat in de eerste helft het overwicht had, maar niet tot scoren kwam. Ook met een man minder ging Zenit na de pauze op zoek naar de zege, maar de Oostenrijkse goalie Heinz Lindner gaf zich niet gewonnen. In de andere wedstrijd in groep G neemt het FC Porto van Steven Defour het om 20u45 nog op tegen het Atlético Madrid van doelman Thibaut Courtois en nieuwkomer Toby Alderweireld. Defour en Courtois verschijnen in dat duel aan de aftrap, Alderweireld moet opnieuw vrede nemen met een plaats op de bank. Op de eerste speeldag ging Zenit met 3-1 onderuit bij Atlético, waardoor ze na twee speeldagen met amper één punt op de laatste plaats staan in de groep. FC Porto ging twee weken geleden met 0-1 winnen in Wenen. (Belga)