Zeven Belgen naar Sotsji

© Belga

Na het gedwongen forfait van Aude Aguilaniu (scheenbeenbreuk) is de Belgische selectie voor Sotsji gereduceerd tot zeven atleten.

Na het gedwongen forfait van Aude Aguilaniu (scheenbeenbreuk) is de Belgische selectie voor Sotsji gereduceerd tot zeven atleten, eentje minder dan op de vorige Spelen in Vancouver: Elfje Willemsen-Hanna Mariën (bobslee), Bart Swings en Jelena Peeters (schaatsen), Seppe Smits (snowboarden), Jorik Hendrickx (kunstschaatsen) en Katrien Aerts (freestyle skiën).

Swings, Smits en de bobsleemeisjes moeten in de top acht kunnen eindigen. De snowboarder zag op de X Games een kandidaat voor het goud in de slopestyle, Mark McMorris, met een gebroken rib uitvallen, maar de Canadees vertrekt toch naar Rusland. Zonder het luidop te zeggen, droomt ook Bart Swings van een medaille op de 1500 meter of de vijf kilometer, op de tien kilometer lijkt hij kansloos en op de 1000 meter is Swings vijfde reserve.

“Met onze zesde plaats op de Wereldbeker en de vierde stek op het EK – twaalf honderdsten van het brons – zit er misschien wel veel meer in dan een topachtplaats”, hoopt Hanna Mariën, vier weken on the road met Elfje Willemsen, met wie ze na het EK een flesje rode wijn en een pizza deelde. “Eventjes stoom afblazen. Moet kunnen.” (CT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier