Zilver voor Lionel Cox in het karabijnschieten op Olympische Spelen

© Belga

De 31-jarige arbeidsinspecteur Lionel Cox heeft op de Olympische Spelen voor België een zilveren medaille behaald in het karabijnschieten 50m liggend. Het is de 2e Belgische medaille deze Spelen na judoka Charline Vansnick.

Lionel Cox heeft België een tweede medaille bezorgd op de Olympische Spelen in Londen. De Luikenaar behaalde immers een bijzonder knappe zilveren medaille in het karabijnschieten 50m liggend.

Tweede medaille voor België

Het goud was voor de Wit-Rus Sergei Martynov, die 705.5 punten haalde in de finale. Cox was goed voor 701.2 punten, de Sloveen Rajmond Debevec behaalde het brons (701.0).

De zilveren plak van Cox is de tweede medaille voor ons land tijdens deze Spelen, na het brons van judoka Charline Van Snick.

Met een evenaring van zijn Belgisch record (599/600) plaatste Cox zich voor de finale van op 50 meter (liggend).

‘Buitengewoon’

“Wat hij gedaan heeft, is echt buitengewoon”, stelde zijn coach Konstantinos Tzoumakas.”Je moet weten dat alle andere deelnemers profs zijn, terwijl Lionel slechts op amateurbasis actief is”, stelde de coach van de 31-jarige Luikenaar/

“Om zoiets te doen, moet je echt heel goed zijn, ik ben heel fier op hem”, aldus Tzoumakas.

Het is de eerste olympische medaille voor de Belgen in het schieten na het brons van kleiduifschutter Frans Peeters op de Spelen van 1988 in het Zuid-Koreaanse Seoel. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier