Zo boekt Engeland succes op het WK (volgens Stephen Hawking)

© AFP
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager online redacties

De wereldberoemde Britse astrofysicus Stephen Hawking heeft een wiskundige formule uitgedokterd die voor succes van het Engels team op het komende WK voetbal zou moeten zorgen.

De wereldberoemde Britse astrofysicus Stephen Hawking heeft een wiskundige formule uitgedokterd die voor succes van het Engels team op het komende WK voetbal zou moeten zorgen.

Hawking ontwikkelde zijn formule op vraag van bookmaker Paddy Power, zo melden Engelse media.

Variabelen

De wetenschapper analyseerde gegevens van elk groot toernooi sinds 1966 en vreest dat de temperatuur, de hoogte en de reisafstand de Engelsen parten kunnen spelen.

Volgens Hawking verdubbelen de kansen van de Engelsen om een match te winnen als ze op een hoogte van minder dan 500 meter spelen. Hun kansen zouden dan weer met een derde toenemen in wedstrijden die om 15 uur lokale tijd worden afgetrapt.

Bovendien moeten de Engelsen in de groepswedstrijd tegen Uruguay hopen op een Europese scheidsrechter. Die zal immers, aldus Hawking, meer sympathie hebben voor het Engelse spel en minder voor ‘ballerina’s als’ Luis Suarez.

4-3-3 in het rood

Een van zijn adviezen aan bondscoach Roy Hodgson is om in een 4-3-3 opstelling en rode uitrusting te spelen. Een ploeg in het rood zou volgens wetenschappers immers meer vertrouwen hebben en agressiever en dominanter overkomen bij de tegenstander.

Als het op het pijnpunt strafschoppen aankomt, luidt Hawkings raad: ‘Hoog schieten en een lange aanloop nemen’. ‘In vergelijking met voetbal is quantumfysica ongekunsteld’, zo citeert ITV de astrofysicus die niet Engeland maar Brazilië als favoriet ziet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier