Zuid-Afrikaanse doelman Senzo Meyiwa doodgeschoten door inbreker

Zuid-Afrikaanse keeper Senzo Meyiwa © Reuters

De Zuid-Afrikaanse doelman Senzo Meyiwa is in Johannesburg doodgeschoten door een inbreker. ‘Woorden kunnen niet beschrijven in welke shock dit land verkeert na dit verlies’, reageert president Jacob Zuma.

De Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma zegt ‘geschokt en triest’ te zijn door de moord op doelman Senzo Meyiwa (Orlando Pirates), sinds kort de aanvoerder de Zuid-Afrikaanse nationale ploeg. De 27-jarige keeper werd in de nacht van zaterdag op zondag in Johannesburg doodgeschoten door een inbreker.

‘Woorden kunnen niet beschrijven in welke shock dit land verkeert na dit verlies’, verklaarde Zuma in een persmededeling. De president heeft de politiediensten inmiddels opgedragen alle mogelijke pistes te onderzoeken die kunnen leiden naar de moordenaars. Er is ook een beloning voor de juiste tip uitgeloofd van omgerekend 10.000 euro.

Twee inbrekers

De doelman van ‘Bafana Bafana’ werd in het huis van een van zijn vrienden doodgeschoten. Twee inbrekers eisten hun smartphones op, waarna er een discussie ontstond en Meyiwa werd neergeschoten. De drie verdachten, een medeplichtige stond al die tijd buiten de wacht te houden, sloegen vervolgens te voet op de vlucht.

Ook FIFA-voorzitter Sepp Blatter betuigde intussen zijn medeleven. ‘Mijn gedachten zijn bij de familie, spelers en fans van Orlando Pirates en ‘Bafana Bafana’. Het is een tragisch verlies’, schreef Blatter op Twitter. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier