Zulte Waregem blijft naast Club Brugge na 1-1 tegen Beerschot

(Belga) Zulte Waregem heeft zaterdagavond op de derde speeldag in de eerste klasse 1-1 gelijkgespeeld tegen Beerschot. De fusieclub blijft zo met zeven punten aan de leiding naast Club Brugge, dat eerder zaterdag niet verder kwam dan 3-3 op het veld van KV Mechelen.

Het was Wim De Decker die de thuisploeg op het Kiel kort na de rust op voorsprong bracht. Zulte Waregem raakte maar niet in de wedstrijd, maar toch kon Franck Berrier in de 81e minuut de gelijkmaker scoren. Voor de Fransman was het al zijn vierde van het seizoen. Beerschot is dankzij het eerste punt van het seizoen niet langer alleen laatste. In de eerste helft van Bergen – Lierse hadden de Pallieters de beste kansen, maar na de pauze was het Bergen dat op voorsprong kwam via Sapino. Hazurov zette na amper tien minuten de bordjes opnieuw in evenwicht, meteen ook de eindstand. In de stand is Bergen derde met 5 punten, evenveel als KV Mechelen. Lierse is 12e met 2 punten. Kortrijk tot slot was thuis de betere ploeg tegen Charleroi, maar Kumedor bezorgde de Henegouwers met een kopbaldoelpunt in de 81e minuut de eerste zege van het seizoen. Met drie punten stijgt de promovendus meteen naar de 10e plaats, Kortrijk is achtste met 4 punten. Standard had vrijdag de derde speeldag geopend met een 3-1 zege tegen Waasland-Beveren. Zondag kan AA Gent proberen om de Europese kater door te spoelen met een thuismatch tegen OHL, Genk ontvangt Lokeren en Anderlecht trekt naar Cercle Brugge. (BEH)