Zulte-Waregem, niet Standard naar play-off 1

© Belga

Zulte-Waregem heeft zich zondag als laatste geplaatst voor play-off 1, de play-off om de landstitel. Aftredend landskampioen Standard werd naar play-off 2 verwezen.

Zulte-Waregem heeft zich zondag als laatste geplaatst voor play-off 1, de play-off om de landstitel. Aftredend landskampioen Standard werd naar play-off 2 verwezen.
Op de laatste speeldag van de reguliere competitie leed Zulte-Waregem wel een 2-1 nederlaag bij KV Mechelen, maar concurrent Standard ging op eigen veld ook onderuit tegen AA Gent (0-2).

Onderaan de rangschikking verloor Lokeren met 0-4 van leider Anderlecht, maar is toch gered. Ook Roeselare kon immers niet winnen: 0-0 tegen Westerlo.

Play-off 1
Anderlecht beëindigt de reguliere competitie als leider. Het heeft 12 punten voor op Club Brugge, wat in play-off 1 herleid wordt tot zes punten.

Ook AA Gent (op 10 punten), KV Kortrijk (op 12), Sint-Truiden en Zulte-Waregem (beiden op 14) spelen nog voor de titel.

De winnaar van play-off 1 is kampioen en plaatst zich samen met de nummer twee voor de voorrondes van de Champions League. De derde mag naar de derde voorronde van de Europa League.

De vierde (of de vijfde als AA Gent de beker wint en bij de eerste vier eindigt) speelt een barrageduel tegen de winnaar van play-off 2 om een plaats in de tweede voorronde van de Europa League.

Play-off 2KV Mechelen, Cercle Brugge, Westerlo en Lokeren zitten in de eerste poule van play-off II, in de tweede poule nemen Standard, Germinal Beerschot, Genk en Charleroi het tegen elkaar op. Alle clubs starten met 0 punten.

Roeselare speelt om het behoud de eindronde met de tweedeklassers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier