Zulte Waregem niet voorbij Lokeren in openingsduel Play-Off I

(Belga) Zulte Waregem is zaterdag in de openingswedstrijd van Play-Off I niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel tegen Lokeren. Bij rust stond het team van coach Francky Dury nog 0-1 in het krijt. Essevee mist zo de kans om voorlopig over Anderlecht naar de leidersplaats in de stand te wippen.

De Waaslanders kwamen in het Regenboogstadion vlak voor rust op een 0-1 voorsprong dankzij Jérémy Taravel, die na een hoekschop van dichtbij kon scoren. Diep in de tweede helft zorgde Mbaye Leye van op de stip voor de gelijkmaker. In de stand komt Zulte Waregem op 33 punten, één minder dan leider Anderlecht. Lokeren, dat 27 punten heeft, been Club Brugge bij op de vierde plaats. Maandag staan met de partijen tussen Club Brugge en Standard (14u30) en tussen Anderlecht en Racing Genk (18u) de twee andere duels in Play-Off I op het programma. Zulte Waregem moet op zondag 7 april in zijn tweede duel in Play-Off I op bezoek bij Genk, Lokeren ontvangt twee dagen eerder Club Brugge. (SPJ)