Zulte Waregem nog niet zeker van herfsttitel na puntenverlies tegen KV Mechelen

(Belga) Competitieleider Zulte Waregem grijpt mogelijk toch nog naast de herfsttitel. De fusieploeg geraakte zaterdagavond op de vijftiende speeldag in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen KV Mechelen.

De bezoekers moesten na 7 minuten al met tien verder na rood voor Kenny Van Hoevelen, maar desondanks klom Malinois na 37 minuten toch op voorsprong via Pedersen. Het duurde tot diep in de tweede helft vooraleer Mbaye Leye (73.) de gelijkmaker lukte. Zulte Waregem blijft aan de leiding met 29 punten, één meer dan eerste achtervolger RSC Anderlecht. Als Paars-wit zondag in eigen huis de topper wint tegen Club Brugge, gaat de herfsttitel alsnog naar Anderlecht. AA Gent raakt maar niet op dreef. De Buffalo’s kwamen uit bij Cercle Brugge 0-2 voor na twee goals van Mboyo (13. en 48. pen), maar moesten uiteindelijk toch nog een 2-2 gelijkspel toestaan. Rudy (58.) en Club-huurling Mushaga Bakenga (73.) zorgden voor de puntendeling. Oud-Heverlee Leuven en KV Kortrijk blijven na hun scoreloos gelijkspel beiden in de top 6. KVK is vierde met 25 punten, OHL sluit de top 6 af met 24 punten. Ook Waasland-Beveren en Charleroi kwamen in de degradatietopper niet tot scoren. Beerschot haalde het met 1-3 op het veld van Lierse. In de openingswedstrijd van de vijftiende speeldag haalde Lokeren het vrijdagavond op Daknam met 2-1 van Standard. Zondagnamiddag (14u30) staat de topper tussen landskampioen Anderlecht en vicekampioen Club Brugge op het programma. Racing Genk sluit de speeldag af met een thuiswedstrijd tegen Bergen. (KURT DESPLENTER)