Zwangere Tia Hellebaut laat sportieve toekomst open

© Belga

Hellebaut heeft bevestigd dat ze al twaalf weken zwanger is. Of ze een tweede comeback maakt, weet ze zelf nog niet.

Hoogspringster Tia Hellebaut heeft bevestigd dat ze al twaalf weken zwanger is. Of ze een tweede comeback maakt, weet de 32-jarige Hellebaut zelf nog niet.

“Bij de zwangerschap van Lotte heb ik verteld dat een comeback absoluut uitgesloten was,” zei Hellebaut woensdag op een persconferentie. “Zo’n uitspraken durf ik nu niet doen.”

Bewust

Hellebaut maakte dit jaar haar comeback, nadat ze in juni 2009 was bevallen van haar eerste kindje Lotte. Maar die comeback was dus van korte duur.

“In het voorjaar zijn Wim (Vandeven, haar partner en coach) en ik beginnen praten over een tweede kindje”, vertelde Hellebaut woensdag. “Het is dus een bewuste keuze. We hadden gewoon zin om ervoor te gaan, en voor dat familiaal geluk zet ik graag heel veel opzij.”

Ziek

Hellebaut vernam haar zwangerschap twee dagen voor de Nacht van de Atletiek in Heusden-Zolder (28 juli). Haar gynaecoloog vertelde haar toen dat ze zeker mocht deelnemen, en dat zelfs de Memorial Van Damme (27 augustus) nog mogelijk was.

Na het EK in Barcelona, waar ze vijfde werd, is Hellebaut echter wat ziek geworden, en kon ze het mentaal niet meer opbrengen om nog de Memorial te doen.

Open

Of er een tweede comeback komt, weet de regerende olympisch kampioene zelf nog niet. “Dat zal afhangen van veel factoren, onder meer de bevalling zelf, maar ook of het een huilbaby is en hoe het zal zijn met twee kindjes”.

Ook Vandeven wil afwachten. “Maar een comeback is in theorie mogelijk. Bovendien hebben we al de ervaring, dus eigenlijk is het dan iets makkelijker”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier