RSC Anderlecht laat punten liggen tegen Racing Genk: 0-0

© BELGA

Landskampioen en competitieleider RSC Anderlecht is op de tiende speeldag in de Jupiler Pro League in het eigen Constant Vanden Stockstadion niet verder geraakt dan een scoreloos gelijkspel tegen Racing Genk (0-0)

Landskampioen en competitieleider RSC Anderlecht is zondagavond op de tiende speeldag in de Jupiler Pro League in het eigen Constant Vanden Stockstadion niet verder geraakt dan een scoreloos gelijkspel tegen Racing Genk (0-0). Nathan Kabasele miste in de tweede helft nog een strafschop voor de Brusselaars.

De bal ging toen op de stip na een fout van Kara op de doorgebroken Acheampong. Kabasele en Tielemans kibbelden over wie hem mocht nemen. Uiteindelijk ging Kabasele achter de bal staan, maar hij mikte tegen de paal.

In de stand blijft Anderlecht aan de leiding. Ze behouden hun voorsprong van vier punten op eerste achtervolger AA Gent, dat vrijdag in de Kempen eveneens niet verder geraakte dan een scoreloos gelijkspel op bezoek bij Westerlo. Club Brugge deed wel een goede zaak. Blauw-zwart haalde het vlot met 3-0 van Standard en springt met zeventien punten naar de derde plaats, op vijf punten van de leider. Westerlo is vierde met evenveel punten.

Lokeren, de nummer vijf, en KV Oostende, de nummer zes, sluiten zondagavond de tiende speeldag af. De Waaslanders hebben de Europese thuiswedstrijd tegen Metalist in de benen, KVO wil ongetwijfeld een vervolg breien aan zijn knappe competitiestart.

Zulte naar laatste plaats

Zaterdagavond gaf Lierse de rode lantaarn door aan Zulte Waregem, na een 3-1 zege op het Lisp.

Tevens in de onderste regionen van het klassement klopte Waasland-Beveren in eigen huis Cercle Brugge met het kleinste verschil (1-0).

Promovendus Moeskroen-Péruwelz leek tegen KV Mechelen lang op een 1-0 zege af te stevenen dankzij een doelpunt van Langil (51.), maar Seth De Witte lukte in de laatste minuut van de reguliere speeltijd alsnog de gelijkmaker (1-1). KV Kortrijk won met 0-2 op het veld van Charleroi. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content