STATISTIEK

GEBRUIKTE SPELERS : Ademilson (17), Atte-Oudeyi (1), Baldvinsson (14), Bancé (12), Joao Carlos (14), Conte (16), Coulibali (12), De Beule (2), Deschacht X. (2), De Vroe (1), Diallo (9), Doba (2), Doll (13), Gretarsson (17), Hendrikx (12), Kristinsson (6), Lazic (14), Camara MBaye (12), Milojevic (2), Overmeire (1), Tailson (14), Van Hoey (5), Vidarsson (17), Zoundi (8).

DOELPUNTENMAKERS : Ademilson (4), De Beule (1), Doll (1), Gretarsson (4), Hendrikx (3), Tailson (5).

ASSISTS : Ademilson (2), Baldvinsson (1), Gretarsson (3), Hendrikx (2), Kris- tinsson (2), Camara MBaye (1).

GELE KAARTEN : 26

RODE KAARTEN : 3

STRAFSCHOPPEN : 3 voor (3), 0 tegen (0).

HOEKSCHOPPEN : 69 voor, 68 tegen.

OVERTREDINGEN : 296 begaan, 293 tegen.

TOP: Olivier Doll

Net als Marc Hendrikx bewees Olivier Doll de laatste maanden dat hij nog over voldoende gedrevenheid en voetballend vermogen beschikt om een ploeg naar een hoger niveau te stuwen. Doll ontpopte zich op korte tijd tot de organisator van de verdediging. Koppelt duelkracht aan een goed overzicht.

FLOP: Marel Baldvinsson

Kon helemaal niet overtuigen. Een serieuze streep door de rekening van Roger Lambrecht, die 300.000 euro neertelde voor de IJslander. De spits, die de hele heenronde geen enkele keer scoorde, valt voornamelijk op door zijn balverlies. Verloor op de linker-flank ook al zijn plaats omdat hij techniek en diepgang mist.

Franky Van der Elst Geen constante

“Onze heenronde kon toch iets beter. Het geluk liet ons wat in de steek. Door blessures konden we niet altijd met onze sterkste ploeg aantreden. Runar Kristinsson blijft een belangrijke factor. Hij is een speler aan wie je altijd de bal kwijt kan, die rust brengt en ook nog eens beslissende passes verstuurt. Ondanks de komst van Marc Hendrikx konden we nog geen constante leggen in onze prestaties.

“Het heeft geen zin om aan de klaagmuur te staan. Onze heenronde was zeker ook niet slecht. We behaalden meer punten dan vorig seizoen. Bovendien mogen we stellen dat Olivier Doll, Joao Carlos Chaves, Marc Hendrikx en Ademilson goede aankopen blijken. Doll zorgt ervoor dat de anderen rond hem beter spelen, is een echte leider achterin. Hij is geen houten verdediger, maar een slimme en goede voetballer.

“Onze kern bleek iets beperkter dan verwacht. Daardoor moest ik sneller dan verwacht terugvallen op jongens als Mamadou Diallo en Aboubacar Camara MBaye, die aangenaam verrasten. Diallo is niet meer te herkennen. Hij kreeg meer zelfvertrouwen, toont meer maturiteit en werd een vrolijker mens. Nu durft hij ten minste al initiatief te nemen. Voordien was hij nogal schuchter. Alleen moet hij nog iets meer leiding nemen en praten op het veld. MBaye is een talent, maar nog te wisselvallig. Hij moet iets meer aanwezig zijn in het spel gedurende negentig minuten, niet te veel teren op zijn acties.

“Om de ambitie van de voorzitter waar te maken moet er versterking bijkomen. Maar als ik iedere geblesseerde kan recupereren, dan moeten we rond de zevende plaats kunnen eindigen. Dat vind ik een realistische doelstelling. Een derde plek lijkt me echt niet haalbaar.” (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier