© belgaimage

Vi-King Gustav I

Dát had het Engelse Bristol een paar jaar geleden dus gezien in Gustav Engvall: een complete spits. Zeer mobiel: de wisselwerking met Nicola Storm over de linkerkant bracht JoakimMaehle in grote problemen. Snel, sterk: het gewonnen duel met de koning van de duels Sander Berge was sprekend. Goeie voeten bij de afwerking en bij de slimme assists voor Togui en De Camargo. Een vijfsterrenprestatie van koning Gustav. De verpersoonlijking ook van het enthousiasme, de drive, de verbetenheid waarmee KV Mechelen de terugkeer Achter de Kazerne van eersteklassevoetbal wilde vieren. Een stugge organisatie met een sterk duo SwinkelsPeyre en daarachter een onberispelijke Thoelen en een positief-agressieve pressing. KV was als een zwerm bijen die de (teleurstellend) achteloos voetballende kampioenen van Genk overspoelden. Alle duels gewonnen, maar daarna ook gewoon uitstekend gevoetbald. Direct, met veel diepgang en lopende mensen en op de middenstrook Rob Schoofs als knappe draaischijf. En de doelpunten waren 18-karaats. Kortom, het was genieten geblazen in Mechelen, het getergde volk op de tribunes zorgde voor een geweldige ambiance. De ergernis bij de voetballiefhebber over de afloop van Propere Handen zal ermee niet verdwijnen, maar KV Mechelen als club maakt ons voetbal gewoon een stuk aantrekkelijker.

David Eureka-reke !

Ronduit sensationeel, de nieuwe spits van Club Brugge, 8 miljoen zal straks gewoon een koopje blijken. Meteen inzetbaar ook: niet geblesseerd, geen fysieke achterstand, geen aanpassingsperiode nodig. Zo kun je dus ook transfers doen. Razendsnel, zeer beweeglijk, balvast, goeie techniek, dribbelen en zuiver inspelen, overzicht en doelgericht: de jonge Nigeriaan heeft het allemaal. En hij rent als een gek over het veld, zijn werklust past perfect bij de Brugse lijfspreuk. En naast hem draaide nieuwkomer Percy Tau probleemloos mee. STVV verdedigde weliswaar als een slechte ploeg uit 1B, maar Tau etaleerde al techniek, snelheid en zijn cool voor doel met een uiterst fraaie goal. Club blijft de vaardige flankspelers maar van de bomen plukken. Maar het geheel van Club Brugge maakt ook indruk met energiek en dynamisch voetbal, het wervelt over het hele veld alle kanten uit en is daarom moeilijk te verdedigen. Dat Clement dat nu al van zijn ploeg gedaan krijgt, is knap werk. En met de komst van Simon Mignolet is ineens ook het enige vraagteken in de uitpuilende, kwaliteitsvolle kern weggeveegd.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content