STATISTIEK

GEBRUIKTE SPELERS : Begeyn (14), Boi (11), De Smet (15), De Wulf (17), Dekelver (15), Feys (1), Masureel (13), Meyssen (14), Milosevic (7), Miskovic (8), Mollez (4), Pivaljevic (13), Roiha (15), Slovic (16), Svetlicic (14), Van Mol (15), Vandenbussche (10), Viane (15), Vlahos (16), Watt (2).

DOELPUNTENMAKERS : Boi (1), De Smet (3), Dekelver (5), Masureel (1), Meyssen (2), Pivaljevic (3), Roiha (6), Viane (1), Vlahos (3).

ASSISTS : De Smet (1), Dekelver (2), Masureel (1), Meyssen (4), Slovic (2), Van Mol (1), Vandenbussche (1), Vlahos (4).

GELE KAARTEN : 27

RODE KAARTEN : 2

STRAFSCHOPPEN : 3 voor (3), 4 tegen (4).

HOEKSCHOPPEN : 71 voor, 88 tegen.

OVERTREDINGEN : 288 begaan, 293 tegen.

Top : Stijn De Smet

De revelatie en een onmiskenbaar surplus voor Cercle, als spits en als offensieve middenvelder. Startte sterk, supermatch op La Louvière. Zeer goede techniek, grote balvastheid. Niet zo explosief en niet altijd soepel ogende bewegingen, maar toch moeilijk te grijpen. Fysiek in orde, werkkrachtig, nuchter en zeer stressbestendig. Drie doelpunten, waarvan twee met het hoofd.

Flop : Nenad Miskovic

In de voorbereidingsperiode nochtans langdurig geteste ervaren Bosnische linkerpoot van Partizan Belgrado, maar : het kwam er niet uit. Kreeg een paar keer de kans, maar was zeer krampachtig. Wat Stijn De Smet soms te veel heeft aan spontaniteit, komt hij tekort. Teruggetrokken van aard, weinig gedreven.

Trainer : Harm van Veldhoven Pressing

“Het puntenaantal en het spelniveau dat we in de heenronde haalden, zijn voor een club als Cercle Brugge positief. Het had nog beter gekund, maar we kregen het de laatste zes weken moeilijk : geblesseerden, niet iedereen topfit, hier en daar een geschorste, het overlijden van de vriendin van Denis Viane dat ons enorm pijn deed.

“We deden het ook al eens vanuit 4-3-3, maar meestal vanuit 4-4-2 en altijd met het accent op vrij veel naar voren spelen. We speelden met pressing op de tegenstander en maakten veel doelpunten. We brachten aan ander type voetbal en dat is het surplus met vorig seizoen. Maar bij momenten zijn we daardoor ook zeer kwetsbaar geweest. Daardoor legden we een aantal zaken bloot : op het defensieve vlak moeten we organisatorisch sterker worden. Zeker op verplaatsing incasseerden we te veel doelpunten. We moeten collectiever leren verdedigen en de communicatie verbeteren. Sommige spelers hebben het moeilijk met deze manier van spelen, anderen hebben iets meer tijd nodig om zich aan te passen.

“Ik denk dat we verder moeten op de ingeslagen weg, willen we in de toekomst in aanmerking komen voor bepaalde prijzen. Maar we moeten het ook niet forceren. Het verstandigste is stap voor stap te groeien, denk ik. De bedoeling was een rustig seizoen te maken, de volgende stap is iets wat we volgend seizoen moeten uitwerken. Dan zullen we proberen een drietal transfers te verwezenlijken op de posities waar we het kwetsbaarst blijken. Voor eindconclusies is het nu nog te vroeg. Ik wil iedereen de kans geven zich te ontplooien in het spel dat we spelen en ik ben ervan overtuigd dat we in de terugronde nog progressie zullen maken.”

(CV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier