SEIZOEN 2008/09

1Nemanja Rnic (-)

basis 16 ingevallen 4 totaal 20

Verdediger. Lag met een uitsluiting tijdens zijn debuut tegen BATE Borisov mee aan de basis van de vroege Europese uitschakeling. Raakte dat stigma nooit meer kwijt. Het laatste halve seizoen uitgeleend aan Germinal Beerschot.

2Oleksandr Iakovenko (-)

basis 3 ingevallen 17 totaal 20

Aanvaller. Streek tot ieders verrassing neer in Anderlecht na bij RC Genk te zijn mislukt én verguisd. De laatste twee seizoenen met wisselend succes uitgeleend aan Westerlo.

3Arnold Kruiswijk (-)

basis 19 ingevallen 3 totaal 22

Verdediger. Nederlands belofte-international die ondanks het voordeel van de linksvoetigheid slechts even uitgroeide tot een vaste waarde. Na anderhalf seizoen verhuurd (Roda JC) en uiteindelijk definitief verkocht (Heerenveen).

4Cheikhou Kouyaté (+)

basis 50 ingevallen 9 totaal 59

Middenvelder. Via een rechtszaak weggeplukt bij FC Brussels. Meteen een jaar aan KV Kortrijk uitgeleend. Daarna in het kampioensjaar snel ontbolsterd.

5Matías Suárez (+)

basis 65 ingevallen 37 totaal 102

Aanvaller. Toekomstgerichte transfer, maar door blessures bij Nicolás Frutos sneller dan verwacht voor de leeuwen geworpen. Bleek geen diepe spits te zijn. In potentie een topper, maar wisselvallig.

6Kanu (+ -)

basis 43 ingevallen 21 totaal 64

Gehaald als aanvaller, tot hij een offensieve middenvelder bleek te zijn. Al vroeg een halfjaar aan Cercle verhuurd, waar hij niet scoorde. Wisselvallig en geregeld geblesseerd.

7Hernán Losada (-)

basis 10 ingevallen 14 totaal 24

Middenvelder. De enige Argentijn die in België werd gehaald. Snel te licht bevonden en na een jaar verhuurd aan achtereenvolgens Heerenveen en Charleroi. Keert nu definitief terug naar Beerschot.

8Dmitri Boelikin (-)

basis 5 ingevallen 7 totaal 12

Blinde paniekaankoop als alternatief voor de geblesseerde Nicolás Frutos. Al dan niet toevallig van dezelfde makelaars als Iakovenko. Snel verhuurd aan Fortuna Düsseldorf en ADO Den Haag, waar hij topschutter werd. Nog steeds op de paars-witte loonlijst.

9Reynaldo (-)

basis 1 ingevallen 5 totaal 6

Aanvaller. Onmiddellijk geblesseerd geraakt en ondanks een knieoperatie tot 2013 onder contract gelegd. Snel uitgeleend aan Cercle Brugge. Zou nu naar Brussel terugkeren wegens geen nieuw akkoord tussen Cercle en Anderlecht.

10Paul Taylor (-)

basis 0 ingevallen 0 totaal 0

Aanvaller. Bij de eersteprovincialer Montegnée weggehaalde Brit, die mede door persoonlijke problemen royaal door de mand viel. Nog even verhuurd aan Charleroi, waarna zijn contract werd verbroken.

11Silva Bueno Guilherme (-)

basis 0 ingevallen 0 totaal 0

Verdediger. Uit Brazilië ingevlogen na een jaar inactiviteit wegens gescheurde ligamenten van de linkerknie, opgelopen bij zijn Poolse club. Gerevalideerd op kosten van Anderlecht, waarna hij toch geen contract kreeg.

12Víctor Bernárdez (-)

basis 21 ingevallen 2 totaal 23

Verdediger. Liep vooral door zijn vrouw, een ex-Miss Honduras, in de kijker. Het laatste halve seizoen uitgeleend aan Lierse.

13Michaël Cordier (+ -)

basis 0 ingevallen 1 totaal 1

Zonder veel overleg gehaald als derde doelman, een rol waarin hij zich zonder morren schikt. Al eens een half seizoen uitgeleend aan derdeklasser Olympic Charleroi.

14Tom De Sutter (+ -)

basis 48 ingevallen 28 totaal 76

Aanvaller en pechvogel. Onderging in tweeënhalf jaar tijd drie operaties (knie, enkel en schouder). Kon zich door de opeenvolgende revalidaties en conditionele naweeën zelden doorzetten.

15Christophe Diandy (+ -)

basis 6 ingevallen 12 totaal 18

Offensieve middenvelder die voor vijf jaar tekende, maar zich mede door zijn timide karakter niet kon doorzetten als middenvelder en daarom wordt omgeschoold tot linksachter.

SEIZOEN 2009/10

16Renan Felipe Boufleur (-)

basis 0 ingevallen 0 totaal 0

Verdediger. Met een driejarig profcontract uit de B-kern van het Braziliaanse Santos weggeplukt, maar stilletjes weggekwijnd. Afgelopen winter bij derdeklasser Union gestald.

17Ondrej Mazuch (+)

basis 79 ingevallen 0 totaal 79

Verdediger. Haalde in twee seizoenen bij Fiorentina nooit het eerste elftal, maar wierp zich in Brussel onmiddellijk op als titularis. Geslaagde, goedkope investering.

18Mario Martinez (-)

basis 0 ingevallen 0 totaal 0

Linksvoetige aanvaller uit Honduras wiens Brusselse verblijf er na minder dan een halfjaar op zat. Keerde naar zijn thuisland terug na de ontvoering van en de moord op zijn schoonzus.

19Lukas Marecek (-)

basis 12 ingevallen 10 totaal 22

Middenvelder. De beoogde opvolger van Lucas Biglia, maar mede door de komst van Sacha Kljestan niet opgewassen gebleken tegen de concurrentie.

20Junior Kabananga (-)

basis 1 ingevallen 5 totaal 6

Congolese aanvaller. Het laatste halfjaar uitgeleend aan Germinal Beerschot. Raakte daar geblesseerd, revalideerde op Anderlecht en speelde amper. Staat nu voor een knieoperatie en maandenlange revalidatie.

21Fernando Canesin Matos(+ -)

basis 1 ingevallen 0 totaal 1

Braziliaanse middenvelder in wie grote verwachtingen worden gekoesterd. Kreeg meteen een vierjarig contract. Maakt volgend seizoen de sprong naar de A-kern.

SEIZOEN 2010/11

22Jan Lecjaks (-)

basis 35 ingevallen 5 totaal 40

Onervaren en goedkope wissel voor de linksachter. Door de blessure bij Olivier Deschacht sneller dan verwacht in het elftal gedropt en een risicofactor gebleken. De aankoopoptie in zijn contract werd niet gelicht.

23Sacha Kljestan (+ -)

basis 28 ingevallen 4 totaal 32

Middenvelder. Door Philippe Collin en Herman Van Holsbeeck in de VS opgepikt op voorspraak van gewezen spelersmakelaar Serge Trimpont. Niet gescout. Degelijke speler, zonder meer.

24Pablo Chavarría (-)

basis 3 ingevallen 5 totaal 8

Aanvaller. Bleek vooral een wroeter te zijn en niet de doelpuntenmaker die de concurrentie met Romelu Lukaku aankon. Het laatste halve seizoen uitgeleend aan Eupen.

25Pier Barrios (-)

basis 0 ingevallen 0 totaal 0

Verdediger. Kwam met een adductorenblessure naar België, kraakte onder de zware druk die vanuit zijn entourage op hem werd uitgeoefend en verdween geruisloos via de achterdeur.

26Ablaye Seck (+ -)

basis 1 ingevallen 1 totaal 2

Verdediger die een goede indruk maakte op training, maar bij zijn debuut tegen Standard de mist in ging. Zijn huurcontract werd niettemin omgezet in een contract van drie jaar.

27Dalibor Veselinovic (+ -)

basis 6 ingevallen 8 totaal 14

Aanvaller. Ondanks uitsluitend negatieve rapporten en een vergelijkbaar profiel als Tom De Sutter toch weggehaald bij FC Brussels. Mocht direct voor vierenhalf jaar tekenen.

+ geslaagde transfer – mislukte transfer

+/- voordeel van de twijfel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier