Real Madrid tast diep in de buidel om de verdedigende middenvelder van Arsenal los te weken.

Onder de nieuwe trainer José Antonio Camacho krijgt Real Madrid stilaan vorm. Camacho sprak bij zijn aanstelling meteen duidelijke taal en wenste enkel transfers in het kader van het evenwicht in de ploeg te doen. Hij legde het accent eindelijk op het defensieve compartiment. Na de aanwerving van de centrale verdediger Walter Samuel, die overkwam van AS Roma, doen de Madrilenen er nu alles aan om Patrick Vieira bij Arsenal los te krijgen. Een bod van 30 miljoen euro moet schot in de zaak brengen.

De Fransman zelf ziet het wel zitten om met zijn landgenoot Zinedine Zidane in dezelfde ploeg te spelen en zette alvast zijn huis in London al te koop. In de loop van vorige week kwamen ook de twee clubs al tot een mondeling akkoord. Toen iedereen ervan uitging dat de deal snel rond zou komen, begon Arsenal plots tegen te werken. De Engelsen wilden niet één euro onder hun prijs gaan en bleven koppig bij hun vraagprijs van 42 miljoen euro. Waarmee ze de facto aangeven dat de kapitein van de Gunners niet te koop is.

Het Madrileense bestuur heropende op zijn beurt enkele andere pistes voor de positie van verdedigende middenvelder. Meer bepaald die van de Portugezen Costinha en Maniche, en de Spaanse international David Albelda. Costinha kost iets minder, maar Maniche is meer getalenteerd en jonger. Ironisch genoeg staat Maniche ook op het boodschappenlijstje van Arsenal ingeval Vieira toch vertrekt. Die had ondertussen een persoonlijk onderhoud met zijn coach Arsène Wenger en deelde hem mee dat hij van omgeving wil veranderen. In Madrid geloven ze nog steeds in een doorbraak, maar Wenger wil voorlopig van geen wijken weten.

De transferperikelen zorgden voor vertragingen op andere opties. Xabi Alonso stond al met anderhalf been in het Santiago Bernabeustadion, maar ook hier verhoogde Real Sociedad plots de prijs. Maar Florentino Perez, zou zichzelf niet zijn als hij het hele gedoe niet counterde met de aanwerving van een nieuwe galactico. Mogelijk gaat het om Wayne Rooney. (DDV)

Iñaki Saéz, de Spaanse bondscoach die ontslag nam na het EK 2004, keert terug naar zijn eerste liefde : de nationale -21- ploeg. Villarreal speelt al voor het derde seizoen op rij de finale van de Intertotobeker. Ze nemen het op tegen Atlético Madrid. De winnaar mag deelnemen aan de Uefabeker. Hugo Ibarra, de Argentijnse verdediger die vorig jaar door Porto aan Monaco werd uitgeleend, zal dit seizoen – eveneens op huurbasis – voor Espanyol uitkomen. Atlético Madrid leent Javi Moreno uit aan Zaragoza. Diego Forlan, de Uruguayaanse supersub van Manchester United, staat in de belangstelling van neofiet Levante. Raúl Albiol, lid van de nationale -21, raakte betrokken in een auto-ongeval toen hij van Madrid terugkeerde, waar hij zijn contract voor Getafe ondertekende. Hij werd opgenomen op intensieve zorgen. Logroñes slaagde er niet in de schulden bij de spelers in te lossen en degradeert naar derde klasse. Voorzitter Francisco Canal gaf na een geëmotioneerde persconferentie de vrijheid aan al zijn spelers. Pumas, de Mexicaanse club van Hugo Sánchez, zal de opponent zijn van Real Madrid tijdens de Santiago Bernabeu-trofee op 31 augustus. Barcelona en Valencia wonnen allebei hun tweede partij in Japan. Respectievelijk 0-3 tegen Jubilo Iwata en 0-1 tegen Kashima Antlers. (DDV)

DDV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier