8,5 FABRIEKSWERKERS IN DE A-KERN

Zinédine Zidane werkte vroeger met de jeugd van Real Madrid en dat blijkt gunstig voor de doorstroming. © BELGAIMAGE

De A-kern van Real Madrid telt 24 spelers. Ruim een derde leidden de Madrilenen zelf op:

Marco Asensio (21)

Linksbuiten. Lijkt over de hoofden van Isco en James te springen en bedreigt Bale. Werd vorig seizoen aan Espanyol uitgeleend om er te rijpen.

Álvaro Morata (24)

Spits. De doublure voor Karim Benzema. Werd in 2014 door Real aan Juventus verkocht voor 20 miljoen en twee seizoenen later voor 30 miljoen teruggehaald. Was in Turijn een tijdlang depressief, scoorde niet, brak met zijn vriendin, had problemen in de familie, veranderde van auto, van baard, van haarstijl, maar zag tenslotte weer het licht dankzij een nieuw liefje, het Italiaanse model Alice Campello. Morata was een van haar volgers op Instagram en stuurde haar een berichtje.

Lucas Vázquez (25)

Rechtsbuiten. Werd verkocht aan Espanyol en vervolgens teruggekocht. Geraakt moeilijk in de basis, maar is een beetje de vaste twaalfde man in La Liga. Tekende in oktober nog bij tot 2021.

Daniel Carvajal (25)

Rechtsachter. Vertrok vanuit de B-ploeg in 2012 naar Bayer Leverkusen, maar deed het daar zo goed dat Real een jaar later zijn fout inzag en hem terugkocht. Komt uit Leganés, een voorstad uit het zuiden van Madrid.

Kiko Casilla (30)

Reservedoelman, die Keylor Navas het vuur aan de schenen legt. Heeft er ook al een parcours bij Espanyol opzitten, maar werd door Real in 2015 voor 6 miljoen euro teruggekocht.

Rubén Yañez (23)

Derde doelman. Opvallend bij hem is dat hij een Catalaan is. Real werft spelers over het hele land, maar de laatste jaren steeds minder uit Catalonië, het wingewest van de concurrent, noteerde Futbolbasecatalà. Vroeger trokken jaarlijks vier tot zes Catalanen naar Valdebebas en bleven er jaarlijks een stuk of vijftien doorgroeien. Dat is inmiddels maar een stuk of zeven, acht. Sommigen zien er politieke redenen in.

Nacho Fernández (27)

Polyvalente verdediger. Een authentieke Madrileen, rechtsvoetig maar nagenoeg overal inzetbaar, zelfs als linksachter. Twijfelde vorige zomer nog of hij bij Real zou blijven, maar spreekt nu over een contractverlenging. Vulde dit seizoen de afwezigheden van Varane en Pepe sterk in en mag zich stilaan basisspeler noemen.

Mariano Diaz (23)

Spits. Bezig aan zijn eerste jaar in de A-kern. Nog discreet in de competitie, scoorde vier goals in de Copa del Rey. Ook al werd hij geboren in de buurt van Barcelona, toch kwam Mariano al uit voor de nationale ploeg van de Dominicaanse Republiek. Zijn moeder is van daar afkomstig. Mikt evenwel op Spanje en weigert nog te spelen voor zijn moederland.

Casemiro (25)

Verdedigende middenvelder. De halve, hij kwam pas op zijn 21e vanuit São Paulo. Passeerde wel via Real B. Na één seizoen leende Real hem uit aan Porto, om daar verder te rijpen. In 2015 keerde hij terug. Rafa Benítez gebruikte hem amper, hij brak door onder Zidane.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier