KV Mechelen is druk op zoek naar versterking op en naast het veld. Behalve een nieuwe trainer wordt er uitgekeken naar nieuwe investeerders en sportieve versterking voor het elftal, dat de nodige wijzigingen ondergaat. Als nieuwkomers circuleren de namen van Jimmy Smet en Marius Mitu van RWDM en Dennis Van de Ree van Utrecht. Rudi Smidts neemt afshceid, Ngom Camara, Eddy Dierickx, Christophe Geebelen en Sören Hermansen mogen vertrekken. Sammy Greven kan rekenen op belangstelling van de Duitse tweedeklasser Alemannia Aachen, die 175.000 euro wil neertellen voor de centrale verdediger. Wat de functie van trainer betreft is Mechelen sinds Emilio Ferrera nog voor hij begon zijn hielen liet zien, nog steeds op zoek naar een alternatief.

In afwachting spant Mechelen mogelijk een rechtszaak aan tegen Ferrera, inmiddels trainer van Lierse.

Aad de Mos : Hij heeft van ons een aangetekend schrijven gekregen waarin wij een schadvergoeding vragen en we zullen ons beraden of we ook Lierse aanklagen. Hij kan een contract niet zomaar verbreken. Verder geef ik daar geen commentaar op.

Ondertussen zijn jullie nog op zoek naar een nieuwe trainer.

Die is er nog niet omdat er nog geen kandidaten zijn die geschikt zijn.

Stéphane Demol liet nochtans uitschijnen dat hij het wordt.

We hebben nog niet gepraat en Demol is geen kandidaat. Er zijn veel kandidaturen, maar we blijven zoeken tot we vinden wat we willen. Dat kan een zaak van een paar weken zijn, maar we kunnen er net zo goed morgen al een hebben. KV Mechelen is geen makkelijke club om te werken en onze trainer moet in eerste instantie het Belgisch voetbal goed kennen. Talenkennis is van secundair belang.

U kondigde aan investeerders achter de hand te houden die in geval van promotie KV Mechelen financieel zouden steunen, maar sindsdien bleef het ook van die kant stil.

We zijn alles op papier aan het zetten, daar zijn we met de voorzitter, Geert Lermyte en onze advocaten een hele dag mee bezig geweest. Na de galawedstrijd van Rudi Smidts zullen we onze agenda’s naast elkaar leggen en een datum afspreken.

Over welk bedragen hebben we het dan ?

Daar heb ik geen idee van, dus dat kan ik niet zeggen.

Eerder viel in Mechelen te noteren dat jullie maar een of twee spelers nodig hadden, een verdediger en een middenvelder, want qua spitsen zaten jullie goed. Nu blijkt dat de twee spelers die er al bij werden gehaald spitsen zijn.

Er werden ons spitsen aangeboden die we konden gebruiken, maar een linksbenige spelmaker is nu prioriteit nummer één. Verder zoeken we nog een verdediger die in het centrum kan spelen en eventueel ook als linksback. Alles is nog veraf, maar de tijd van de makelaars is voorbij, nu is die van de clubs aangebroken, dus laat ons nu maar eens rustig wachten wat er op de markt komt.

door Raoul De Groote,

“Stéphane Demol is géén kandidaat-trainer. We blijven zoeken tot we vinden wat we willen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier