“Het tumult op de persconferentie is niet door ons, maar door Aad veroorzaakt”, zegt Willy Van den Wijngaert in een reactie. “Hij mocht er zijn, maar als hij begint te roepen dat hij niét is ontslagen en de persconferentie zal boycotten, dan beginnen wij ook te denken : wat is er allemaal aan de hand ?

“Oké, Aad is door mij aangeworven zonder veel enthousiasme van de raad van bestuur. Er was geen probleem met hem, we konden hem gewoon niet meer betalen. Dat Aad zich verrijkt heeft op de rug van de club, of gesjoemeld heeft, dat heb ik nooit gezegd. Welk potteke ik nog kan opendoen ? Daar ga ik nu niet over spreken. Aad zal mij aanvallen, mij voor de rechter brengen, we zullen dat daar dan wel op z’n punt zetten.

“Er is wel altijd een vete geweest tussen Marc ( de zoon van Willy Van den Wijngaert, nvdr) en Aad en ook Lermyte, die zich tegen de jeugd afzette. Terwijl Marc met verlof was, gooide Aad verdorie zijn secretaris buiten. En verder… Marc is ne jonge mens, dan is het toch normaal dat die eens een glaaske drinkt. Maar Rosie drinkt nooit alcohol, daar is ze allergisch voor. Dat zal Aad niet weten zeker.

“Dat er nieuwe investeerders waren en dat ik de hervorming belet en daarmee de club een strop om de nek leg ? Aad moet geen leugens vertellen. Een vriend van Geert Lermyte heeft een boekhoudkantoor. Een bekwame mens die dat allemaal in handen heeft. Om die hervormingen te kunnen doorvoeren, moest hij weten wie de investeerders waren, hoeveel ze zouden binnenbrengen en wanneer, maar nooit kreeg hij een antwoord op die vraag. Er was wel een spelleke opgezet om mij buiten te werken. Ze gingen de club verarmen en als de club tegen de muur stond, zouden de investeerders binnenkomen en de aandelen pakken. Ik zou nog een jaartje moeten blijven, omdat ik de supporters te goed in de hand heb. Ik mocht nog een paar aandeeltjes meer hebben, maar na een jaar had ik mogen vertrekken. De Mos heeft gezegd, weet ik : de voorzitter, hij krijgt een standbeeld in brons, met zijn armen omhoog, maar dan zetten we die wel opzij. Daar spreken ze nooit van, hé.

“De hervorming zal er trouwens komen. De club heeft het nu financieel een beetje moeilijk, maar we zullen ze wel redden. We hebben al iets in elkaar gestoken, dat zal je binnenkort wel zien.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier