Stille jongen, drijvende kracht en ideale schoonzoon: het zijn allemaal termen die van toepassing zijn op Tim Smolders (31). De middenvelder die onder Trond Sollied zijn tweede jeugd doormaakt, praat ons bij over zijn sportidolen, zijn liefde voor de fiets en de cursus vastgoedmakelaar waar hij onlangs mee begon.

“Het leukste aan profvoetballer zijn is voor mij nog altijd het spelletje zelf. Ik kom elke dag met plezier naar mijn werk – ik zie het eigenlijk niet eens als een job. Ik besef maar al te goed dat ik de mooiste ‘job’ ter wereld heb. Daarom vind ik het zo jammer dat tal van jonge voetballers dat precies niet meer lijken te beseffen. Ze worden op (te) jonge leeftijd al zo hard verwend dat ze vaak meer met hun centen dan met hun carrière bezig zijn.”

Goedkoop golfen

“Naast het voetbal houd ik me vooral met mijn vrouw en onze twee kinderen bezig. Als ik dan toch eens wat tijd voor mezelf heb, vind je me ofwel op de koersfiets, ofwel op de golfbaan terug. Ik ben trouwens de trotse eigenaar van een originele BMC-fiets. Koersen doe ik met een groepje vrienden uit Maldegem. De laatste tijd zit ik echter vaker op een golfcourse dan op mijn fiets. Ik ben gebeten door het spelletje. Voor de golfkledij richt ik mij vooral tot Nike, voor mijn golfclubs koos ik voor PingClubs.

“Jammer genoeg heb ik te weinig tijd om vaak te gaan oefenen, dus echt beter worden zit er momenteel nog niet in. Als topsporter vind je dat best wel frustrerend. Maar als je weet dat het al snel vier uur van je tijd in beslag neemt om alle achttien holes af te werken, dan snap je wel dat het geen sport is die je dagelijks kunt combineren met het profvoetballer zijn. Ik wil trouwens een hardnekkig misverstand over golf de wereld uithelpen: het is helemaal niet zo een dure sport! Ik betaal amper 150 euro lidgeld per jaar en voor een paar honderd euro heb je al een degelijke set clubs, dus dat etiket van dure en elitaire sport is ondertussen echt wel achterhaald.”

Tafelen ja, shoppen neen

“Op een vrije avond ga ik weleens op restaurant met vrienden. Ik probeer graag nieuwe restaurants uit, maar voor een lekkere hap hoef ik eigenlijk niet ver te rijden. In bistro ’t Pleintje in Maldegem-Donk kun je op elk moment van de dag terecht. De uitbater is trouwens ook een fervent golfliefhebber. Luna Piena in Damme is ook een echte aanrader. Het wordt in tal van gidsen aanbevolen en het is er vooral erg gezellig tafelen.

Een vrije namiddag opofferen aan een paar uurtjes shoppen zul je me niet snel zien doen. Toch niet uit vrije wil. Ik zie wel graag mooie kledij, maar mijn vrouw moet me altijd meesleuren naar het shoppingcenter. Ik ben niet bepaald verzot op bekende merken, maar voor een stuk van Hugo Boss heb ik wel wat euro’s over.

Iets waar ik dan weer absoluut geen geld aan wil uitgeven zijn technologische snufjes. Ik vind ze wel leuk hoor die iPads, iPods en MacBooks, maar ik vind het gewoon te duur voor de meerwaarde die ze bieden. Ik houd het wel bij mijn laptop van den Aldi ( Medion).”

Dromen van een Porsche Cayenne

“Ik rijd momenteel met een zwarte Audi A6, maar mijn droomwagen is een Porsche Cayenne. Ik besef maar al te goed dat een wagen kopen de slechtst mogelijke investering is – je bent de garage nog maar uit of hij is al een paar duizend euro minder waard – maar die voorliefde voor mooie wagens zit er bij elke man wel ingebakken denk ik. Aangezien mijn Audi amper twee jaar oud is en ik er heel tevreden mee ben, zie ik mezelf nog niet meteen een nieuwe wagen kopen. Zo’n autofreak ben ik nu ook weer niet. Na mijn carrière zou het weleens kunnen dat ik mezelf een Cayenne cadeau doe. Als er tegen dan nog geen leuker model op de markt is natuurlijk.”

Genieten van O’Sullivan

“De leukste sporten om (op televisie) naar te kijken zijn wat mij betreft golf, wielrennen en snooker. Nicolas Colsaerts kwam onlangs naar een wedstrijd van AA Gent kijken en dus had ik samen met Bernd Thijs afgesproken dat we iets speciaals zouden doen als een van ons twee zou scoren. Ik scoorde, liep richting cornervlag en deed alsof ik een golfballetje putte. Bernd haalde de (corner)vlag eruit op het moment dat mijn (denkbeeldige) golfbal in de hole rolde.

Twee jaar geleden heb ik de Mont Ventoux beklommen en op zo’n moment groeit je respect voor iemand als Philippe Gilbert echt wel zienderogen. Ik ga trouwens ook weleens fietsen met Stef Wils (Westerlo). Maar omdat hij mij de laatste keer wel heel vlotjes uit het wiel reed op de hellingen van de Ronde van Vlaanderen, begin ik nu toch te denken dat hij ook aan de Concap heeft gezeten. (knipoog)

Iemand waar ik eveneens van kan genieten is Ronnie O’Sullivan. Ongelooflijk hoeveel talent die man heeft! Hoe hij zelfs in belangrijke wedstrijden bijna achteloos afwisselt tussen links en rechts … Dat is gewoon pure waanzin.”

Vastgoedmakelaar Smolders

“Omdat ik mij ook naast het voetbal wil ontwikkelen, volg ik sinds kort een avondcursus voor vastgoedmakelaar. Het is zo’n twaalf jaar geleden dat ik nog heb moeten studeren dus je kunt je wel voorstellen dat het niet meeviel om opnieuw achter de boeken te kruipen. Vooral dat dikke boek van recht (400 bladzijden) is een zware dobber. Het zal heel wat wilskracht vergen om mijn diploma te halen, maar het moet en het zal lukken. Mijn vrouw werkt nu al in een vastgoedkantoor en het is de bedoeling dat we later eventueel samen een kantoor kunnen opendoen.”

DOOR KRISTOF VANDERHOEVEN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier