Na een omzwerving van een jaar bij Sint-Truiden speelt Kristof Lardenoit opnieuw voor ‘zijn’ Beveren. Hij kende een moeilijk seizoen en probeert een nieuwe start te nemen. Kristof Lardenoit : “Het voelt zeer goed om weer in een vertrouwde omgeving te zijn en iets dichter bij huis te kunnen voetballen. Ik voel me prima.” Ook Beveren staat voor een nieuw begin nu het verder gaat zonder Jean-Marc Guillou en het opnieuw meer Belgisch wil worden. Lardenoit ervaart dat als een verbetering. “Het is aangenaam dat er meer Belgen zijn. Ik had zeker geen problemen met de Ivorianen, maar het is wel gemakkelijk om je eigen taal te kunnen spreken. Ook de supporters zijn tevreden dat er opnieuw jongens uit eigen streek in de ploeg zitten. Ook voor mij heeft deze koerswijziging voordelen. Vroeger kwam alle druk in Beveren op mijn schouders terecht omdat ik samen met Davino ( Verhulst, nvdr) zowat de enige Belg was die aanspraak maakte op een basisplaats. Doordat de aandacht nu wat verdeeld is, kan ik op mijn gemak werken om op niveau te komen.”

De 22-jarige verdediger heeft een rotseizoen achter de rug. Hij kwijnde weg op de bank. “De eerste matchen bij STVV onder Herman Vermeulen vielen heel goed mee, maar Thomas Caers prefereerde spelers uit de streek. Achteraf is het gemakkelijk om te zeggen dat het fout was om te vertrekken. Maar bij Vincent Dufour maakte ik totaal geen kans om vooruitgang te boeken. Ik hoop dat vorig seizoen een dipje was en dat ik opnieuw kan aanknopen met mijn niveau van twee jaar geleden.”

Het wordt vechten voor een basisplaats in de Beverse defensie, beseft Lardenoit. “Ik voel mij klaar om dit seizoen het vorige uit te wissen. Ik maakte een goede voorbereiding mee en de samenwerking met de nieuwe trainer verloopt zeer positief. Ik voel alleszins vertrouwen. We spelen met drie achteraan en op het defensieve vlak zijn we met David Vanhoyweghen versterkt. Het zal knokken zijn voor de plaatsen, maar ik denk wel dat de trainer iedereen een eerlijke kans zal geven.”

Kristof Lardenoit is belust op revanche. “Ik wil bewijzen dat ik het niveau aankan. Dat is mijn uitdaging. Mijn seizoen zal geslaagd zijn als ik dat kan, als ik progressie kan maken en als ik – hopelijk – een basisplaats heb. Ik zal hard moeten werken, maar daartoe ben ik bereid.”

LEEN MALLEZIE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier