Sinds het ontslag van de Braziliaanse coach WanderleyLuxemburgo en de aanstelling van de voor het grote publiek onbekende JuanRamonLopezCaro leek het met Real weer de goede kant op te gaan. De nieuwe coach bedeelde een aantal pionnen met een nieuwe rol en dat leidde in de competitie tot fraai voetbal en een rijke puntenoogst. De smadelijke 6-1-nederlaag die de Madrilenen vorige woensdag op het veld van Zaragoza leden in de heenwedstrijd van de halve finale van de Copa del Rey kwam dan ook als een donderslag bij heldere hemel.

Helden van dienst bij Zaragoza waren dezelfde als degenen die in de heenronde ook de vedetten van FC Barcelona voor paal zetten. DiegoMilito, tegen Barça al goed voor twee doelpunten, trof nu vier keer raak en de Braziliaan Ewerthon, overgekomen van Borussia Dortmund, draaide het mes met nog twee bijkomende goals nog wat dieper in de wonde. “We speelden echt een perfecte wedstrijd”, glunderde trainer VictorMunoz. “Al mijn spelers haalden vandaag zowel offensief als defensief een buitengewoon hoog niveau. Ze hebben negentig minuten met een groot hart gestreden en alle ruimte dichtgelopen. Met wat meeval hadden we zelfs nog een paar goals meer kunnen maken.”

Lopez Caro van zijn kant weigerde om zich al bij de uitschakeling neer te leggen. “Er resten ons negentig minuten om te proberen in een kolkend Santiago Bernabeu deze scheve situatie nog recht te trekken, maar het spreekt voor zich dat het niet gemakkelijk zal zijn.” Ook man van de match Diego Milito – wiens broer Gabriel destijds bij Real Madrid werd doorgestuurd nadat medische tests knieproblemen aan het licht brachten – wilde niet te snel van stapel lopen. “Met Real weet je nooit. In de geschiedenis van de club zijn er veel voorbeelden te vinden van wedstrijden waarin het team een ogenschijnlijk onmogelijke ommekeer tot stand kon brengen.”

Over zijn kansen om tijdens het WK in Duitsland deel uit te maken van de kern van de Argentijnse nationale ploeg, wilde Milito nog niets zeggen. “Alles op zijn tijd. Als bondscoach JoséPekerman me nodig heeft, dan weet hij me wel te vinden.”

Barcelona heeft al een typecontract op papier ge- zet voor Thierry Henry. Als hij Londen ruilt voor de Catalaanse hoofdstad moet hij de concurrentie aangaan met Samuel Eto’o. Bovendien zal hij precies hetzelfde salaris ontvangen als de Kameroense spits en geen euro meer. Leo Messi was er vorig weekend in de topper tegen Valencia niet bij als gevolg van een spierverrekking in het rechterbeen die hij de week voordien opliep in het duel tegen Atletico Madrid.

Thiago Motta, die op 16 januari aan de meniscus van de rechterknie werd geopereerd, revalideert vlot. Hij hoopt zelfs inzetbaar te zijn voor het dubbele duel dat Barcelona in de Champions Leaugue met Chelsea moet uitvechten.

Valencia kreeg een boete van 6000 euro voor de incidenten die de wedstrijd in de kwartfinale van de Spaanse beker tegen Deportivo La Coruña ontsierden. Die wedstrijd moest in de 44ste minuut worden stilgelegd nadat een toeschouwer een projectiel op het hoofd van een assistent-scheidsrechter mikte.

Heenwedstrijden halve finales Spaanse beker : Zaragoza-Real Madrid 6-1, Espanyol-Deportivo 2-1.

Palma De Mallorca zal in de loop van 2006 gastheer zijn voor een wedstrijd van de nationale ploeg. De bond maakte wel nog niet bekend of het om een officiële wedstrijd zal gaan, wat een primeur zou zijn voor het eiland, of om een vriendschappelijk duel.

VOLGENDE SPEELDAG

19/02 Villarreal – Espanyol, FC Sevilla – Celta, Santander – Bilbao, Sociedad – Valencia, Real Madrid – Alavés, Málaga – Mallorca, Getafe – Atlético Madrid, La Coruña – Zaragoza, Cádiz – Osasuna, Barcelona – Betis

TOPSCHUTTERS

1. Eto’o (Barcelona) 18 goals ; 2. Villa (Valencia) 15 goals ; 3. Ronaldinho (Barcelona), Ronaldo (Real Madrid), Milito (Zaragoza) 11 goals.

DDV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier