De 26-jarige ex-speler van Zulte Waregem wordt gehuurd van Torino FC, maar kan definitief worden aangeworven voor 8 miljoen euro.

In de zomer van 2017 vertrok Soualiho Meïté met een Belgische beker op zak terug naar Lille OSC, de club die hem verhuurde aan Zulte Waregem. In 52 competitieduels had de Franse controlerende middenvelder, aan de zijde van Lukas Lerager, indruk gemaakt met zijn grote motor en recupererend vermogen. Aan de Gaverbeek werd vervolgens met Lille OSC een deal gemaakt: een 40-60-verhouding bij een definitieve verkoop, nadat Essevee hem (kort) kocht. De rechtsvoetige Franse jeugdinternational met Ivoriaanse roots tekende dan voor AS Monaco, naar verluidt voor 8 miljoen euro. Hij kon er zich echter niet doorzetten onder Leonardo Jardim. Na zes maanden volgde een verhuur aan Bordeaux.

Daar voelde de fysiek sterke Meïté zich beter in zijn sas en reanimeerde Gustavo Poyet hem, waardoor hij zich in de kijker speelde van Torino FC. In juli 2018 betaalden de Italianen maar liefst 11,5 miljoen euro aan de Monegasken voor zijn diensten, met een overeenkomst tot 2023 tot gevolg. In de Serie A imponeerde Meïté met constante prestaties, wat leidde tot 3 goals en 7 assists in 94 duels.

Stefano Pioli (55), de succescoach van AC Milan, zocht door de blessure van Ismaël Bennacer (23) naar een direct inzetbaar alternatief op het middenveld. Ook al omdat Franck Kessié (24) en Sandro Tonali (20) nauwelijks adempauze krijgen. Rade Krunic (27) en Hakan Calhanoglu (26) werden bovendien getroffen door het coronavirus. Meïté, die voor 5 miljoen euro wordt gehuurd, geldt in eerste instantie als kernverbreder bij de zoektocht naar een eerste scudetto sinds 2011.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier