AC Milan

Alexis Saelemaekers © belgaimage

TACTIEK

Op Milanello is Frans tegenwoordig de voertaal, met vijf Fransen (een record) en in totaal negen Franstaligen. Hoe lang de Ivoriaanse middenvelder Kessié daar nog bij hoort, is twijfelachtig. Hij aarzelt met een contractverlenging omdat PSG naar hem lonkt. Voorlopig vormt Kessie nog een fantastische middenlijn met de Algerijn Bennacer en de jonge Italiaanse international Tonali.

AC Milan

Milan kocht voor liefst 75 miljoen euro een compleet nieuw elftal voor trainer Pioli. Verdediger Tomori van Chelsea (28 miljoen) is de duurste, maar de meeste impact hadden twee Fransen. Voorin moet de ervaren Olivier Giroud (34) samen met Zlatan het elftal op sleeptouw nemen, met Rebic en Leão als alternatieven. Achterin koos Milan voor doelman Maignan van de Franse kampioen Lille om Donnarumma te vervangen. Mooi is de aanwezigheid van de 19-jarige Daniel Maldini in de spits. Wordt hij na opa Cesare en papa Paolo (nu sportief directeur) de derde Maldini die ooit de meest prestigieuze beker omhoog steekt?

AC Milan

SMAAKMAKER Alexis Saelemaekers

Het jeugdproduct van Anderlecht is bezig aan zijn tweede volledige seizoen in Milaan. Na een huurperiode van een half jaar, nam Milan hem bij het begin van vorig seizoen definitief over van paars-wit. Hij zal echter beslissender moeten worden. In 32 competitiewedstrijden scoorde de Brusselaar slechts twee keer.

Voor Saelemakers is het zijn eerste deelname aan de Champions League en ook voor de Rossoneri is het al van het seizoen 2013-2014 geleden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier