Precies 606,9 kilometer scheiden het zuidelijke Faro van het noordelijke Braga. Over die afstand strekt zich het EK uit. Acht steden (en tien stadions) werden er voor deze eindronde geselecteerd, evenveel als vier jaar geleden tijdens Euro 2000.

In Bragawerd een nieuw Estadio Municipal uit de rotsen gehouwen. Capaciteit : 30.000 zitplaatsen. Hier worden twee groepswedstrijden gespeeld.

In Guimaraes werd het stadion van Vitoria verbouwd tot een arena van 30.000 plaatsen. Ook hier twee groepswedstrijden.

Porto, waar de macht van het Portugese voetbal geconcentreerd ligt, telt twee EK-stadions. FC Porto kreeg een gloednieuwe arena van 52.000 zitplaatsen. Het stadion is genoemd naar de bijnaam van de ploeg, Dragao (de draken). Het tweede stadion in de stad is het verbouwde Bessacomplex van Boavista. Dit telt 30.000 zitplaatsen. In Dragao wordt op 12 juni de openingswedstrijd gespeeld, met het gastland als één van de twee ploegen. Daarnaast zijn er nog twee andere groepswedstrijden, één kwart- en één halve finale. Voor Bessa zijn er drie groepswedstrijden.

In Aveirawerd het stadion van Beira Mar onvoldoende groot geacht, zodat men een compleet nieuwe arena bouwde van 30.000 zitplaatsen. Het probleem hier is dat het stadion na het EK misschien leeg blijft. Beira Mar is immers niet direct geneigd om van stadion te veranderen, omdat het nieuwe te duur in gebruik zou zijn voor de club. Hier worden twee groepswedstrijden gespeeld.

Het gemeentelijk stadion in Coimbra, waar Academica speelt, kreeg een upgrade van 15.000 zitplaatsen naar 30.000. Ook hier twee groepswedstrijden tijdens de eerste ronde.

In Leiriawerd nog serieuzer uitgebreid : van 11.000 plaatsen naar 30.000. Net als in Aveira is er discussie tussen club en overheid over de huurprijs van het stadion na het EK. Eveneens twee groepswedstrijden.

Net als in Porto wordt er in Lissabonop twee plaatsen gevoetbald. Het Estadio da Luz van Benfica, net vijftig jaar oud, ging tegen de grond om plaats te maken voor een nieuwe arena met 65.000 plaatsen. Drie groepswedstrijden, één kwartfinale en de finale (op 4 juli) worden hier afgewerkt. De capaciteit van het stadion van Sporting, het Estadio José Alvalde, werd gebracht op 52.000. Ook hier vijf wedstrijden : drie in de voorronde, één kwart- en één halve finale.

Tiende stadion is het Algarvestadion in Faro-Loué(dubbele naam omdat het op de grens van die twee steden werd gebouwd) om de populaire toerismeregio bij het EK te betrekken. Geforceerd, want de plaatselijke ex-eersteklasser Farense is failliet. Hier wordt na het EK wellicht niet meer gevoetbald. Er zijn wel plannen voor de bouw van een atletiekpiste. Het stadion telt 30.000 plaatsen en krijgt twee groepswedstrijden en één kwartfinale.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier