Geert De Dobbeleer {Asse-Lennik} : ‘Achter Roeselare ligt alles open’

Sacha Koulberg, de nieuwe trainer, en alle andere mensen bij Asse-Lennik hadden er zich voor het seizoen al bij neergelegd ; die eeuwige betrachting om Roeselare en Maaseik naar de kroon te steken zou toch weer op niets uitdraaien. Laten we ons maar focussen op de derde plaats, klonk het.

Maar zie, twee matchen ver in de competitie en daar is al een kronkel in de geesten merkbaar. Maaseik morste met zijn jonge kern een punt in Guibertin en schoof ook Averbode niet zonder moeite opzij. En wat zegt manager Geert De Dobbeleer van Asse-Lennik dan ? “Onze eerste indruk is dat de Limburgers minder sterk zijn dan vorig seizoen. De vraag is : hoe evolueert die ploeg ?

“Maar puur kwalitatief : onze basiszes en die van hen, dat ligt niet zover uit elkaar. Als we een goed seizoen spelen, kunnen we misschien de finale van de play-offs halen. Achter Roeselare ligt alles open.”

Maar jullie kern is met tien spelers angstwekkend smal. Mik je dan niet tegen beter weten in zo hoog ?

Geert De Dobbeleer : “Ik weet dat niet. Kijk eens naar de mensen die erbij gekomen zijn. Dirk-Jan van Gendt bijvoorbeeld, de nummer één van Nederland, misschien wel de strafste transfer van de hele competitie.

“Roeselare beschikt over een ruime kern, maar speelt meestal met dezelfde zes. Valt bij hen Iván Contreras uit, dan hebben zij ook een probleem.

“Je kan een zogezegd brede kern hebben met zestien man, onder wie zes jonge gasten die nooit kunnen helpen. Wij hebben nu altijd inzetbare mensen. Een positieve evolutie.”

Maar gebeurt er iets met een van jullie enige twee middenmannen, dan zitten jullie zwáár in de problemen, want : geen vervangers.

“Daar zitten we inderdaad krap. We trachten een gezonde club te zijn en keuzes gebeuren op basis van het budget. In de receptie zijn wisselmogelijkheden nog belangrijker, de kans dat daar iemand uitvalt, is veel groter. Vandaar deze situatie. Een bewust risico, maar berekend.

“Pas sinds vorige week hebben we een nieuwe naamsponsor. Dat zal ons toelaten rond Nieuwjaar de zaak eens te bekijken.”

Dan versterken jullie dat middencompartiment ?

“Misschien wijst een sportieve evaluatie uit dat de nood op dat moment ergens anders groter is. Misschien is niets nodig.”

Komend weekend wacht in de CEV Cup de thuismatch tegen Olsztyn. Wat zijn de verwachtingen na het 3-1-verlies in Polen ?

“We hebben nu meer vertrouwen dan voor onze reis naar ginder. Het nieuwe systeem, met de golden set ( zie rechts, nvdr), opent perspectieven. Maar het blijft een heel straffe tegenstander. Onze kansen zijn fiftyfifty.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier