Onder leiding van Hector Cuper probeert Mallorca opnieuw het juiste spoor te vinden.

Mallorca, dat in 1999 tegen Lazio Roma nog de allerlaatste finale speelde van de Europabeker voor bekerhouders, beleeft een bijzonder moeilijk seizoen. Het team kampt nog altijd met de aderlating die het vertrek van SamuelEto’o (naar Barcelona) heeft nagelaten. De Kameroener, die ondertussen ook in Catalonië probleemloos zijn draai heeft gevonden, is met 54 goals de beste schutter aller tijden bij Mallorca.

Met het opzijzetten van BenitoFloro zorgde Mallorca dit seizoen voor het eerste ontslag in de Primera División. De Argentijn HectorCuper, die op het einde van de jaren negentig precies bij Mallorca begon te bouwen aan een succesvol parcours dat hem via twee Champions-Leaguefinales met Valencia een job bezorgde bij Inter Milaan, kreeg het sportieve roer in handen.

Tien dagen geleden boekte Mallorca tegen Numancia zijn eerste thuiszege van het seizoen. Het boog daarvoor een 0-2-achterstand om in een 3-2-overwinning. “Mallorca is nog niet dood”, kraaide spits LuisGarcía, die twee van de drie goals scoorde, enthousiast. “We zullen elke week de mouwen blijven opstropen om het behoud te verzekeren.” Vóór de zege tegen Numancia had Mallorca in eigen stadion dit seizoen vier keer verloren en twee keer gelijkgespeeld.

Ondertussen is berekend dat sinds Cuper de touwtjes weer in handen heeft, de helft van de doelpunten worden gescoord op stilstaande fasen en daar wordt dan ook enorm op getraind. De verdedigers AlejandroCampano, die afkomstig is van Sevilla, en de Venezolaan JuanArango komen op zijn Brits bij elke corner naar voren.

Opvallend tot slot is dat Mallorca het moeilijk heeft om de keeperspositie in te vullen volgens een vaste hiërarchie. De strijd gaat tussen de talentrijke MiguelÁngelMoya, afkomstig uit de eigen jeugd, en de Nederlander SanderWesterveld. (DDv)

Mohammed Sissoko verlengde zijn contract bij Valencia tot in juni 2011. Diego Simeone verruilt Atlético Madrid voor Racing Avellaneda, in zijn vaderland Argentinië. Xavier Aguado, de vroegere aanvoerder van Zaragoza, eist een schadevergoeding van 300.000 euro omdat een blessure, die hij bij de club opliep, hem verplichtte een punt te zetten achter zijn carrière. (DDV)

TOPSCHUTTERS : 1. Eto’o (Barcelona) 12 goals ; 2. Ronaldo (Real Madrid), Oliveira (Betis) 9 goals ; 4. Urzaiz (Bilbao) 8 goals ; 5. Torres (Atlético Madrid) 7 goals.

DDv

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier