Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

‘Talent alleen is niet voldoende’

Zaterdag zei hij nog dat hij volop in gesprek was met Club Brugge, maar normaal zou dat maandag resulteren in een handtekening onder een nieuw contract voor twee jaar. Tenminste, met die bedoeling zocht Luc DevroeAdrie Koster in de buurt van Eindhoven op. Daar likte de Nederlander de in Sint-Truiden geslagen wonden.

Wat liep er fout op Stayen?

Adrie Koster: “De spelers die normaal voor de creativiteit moesten zorgen, brachten het niet. We hebben totaal geen kansen gecreëerd en niks met ons overwicht gedaan. Ik vond dat we te veel liepen met de bal, op een veld dat daar ongeschikt voor was, want de bal sprong alle kanten op. Het tempo lag nooit hoog genoeg.

“STVV blijkt voor ons een lastige ploeg, we hebben nu drie keer tegen hen gespeeld en het drie keer heel moeilijk gehad. Het is dus ook hun verdienste. Misschien hadden we de ploeg wél kapot kunnen spelen als het tempo hoger had gelegen, maar nu konden ze elke keer goed in de organisatie terugzakken. En het veld is geen excuus, zeker niet.”

Is het over voor de titel?

“We hadden het graag in eigen handen gehouden en de drie punten meegenomen. Vooraf was het plan met zes op zes naar Brussel te trekken, en daar misschien wat te doen. Dit is een streep door de rekening. Anderzijds: het fijne van dit systeem is dat er nog negen wedstrijden zijn.”

De jongens die de voorbije weken werden klaargestoomd voor de play-off stelden teleur. Waren Vargas en Dirar niet klaar?

“Ze waren wel klaar. Je hoopt dat ze wat extra kunnen brengen. De wedstrijd riep om creativiteit. Maar we hebben het niet kunnen brengen. In de eindfase werd het allemaal nog eens te gehaast, met veel lange ballen en daar weten ze wel raad mee bij Sint-Truiden. Dit is een ontgoocheling voor mij. Dit zijn de wedstrijden waarin je juist de extra kwaliteiten die je hebt, moet tonen. Dat is moeilijk, omdat het ook nog een jonge ploeg is, maar talent alleen is niet voldoende.”

Leert dat je iets met het oog op volgend seizoen?

“Neen. Dit is een momentopname. Deze spelers staan volgend seizoen weer een jaartje verder en je hoopt dat ze daar lering uit trekken. Ze hebben dit seizoen ook al mooie dingen laten zien. Verleerd zijn ze het zeker niet.”

U wil volgend seizoen de kern afslanken. Van 27 naar 24.

“We zijn volop in gesprek over de toekomst van Club. We hebben een vrij grote kern, vind ik, 27 is veel. We gaan kijken hoe het volgend seizoen draait, de kern moet kwalitatief groot genoeg zijn, maar er moet ook plaats zijn voor jonge spelers.” S

PETER T’KINT

‘Ik hoopte dat de creatieve spelers wat extra zouden brengen.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier