AFC Tubize

Shean Garlito © BELGA

De club

Allée des Sports 7, 1480 Tubize

02/355 55 04

@AFCTUBIZE

secretariat@afctubize.be

www.afctubize.co.kr/fr/

AFC Tubize

Voorzitter Raymond Langendries

CEO Chankoo Shim (Kor)

Algemeen Directeur Josselin Croisé (Fra)

Stadion Edmond Leburton Capaciteit 8200

Sponsors Sportizen, Delzelle, Evillas, Proxiumus

Budget niet meegedeeld

In

Lucas Alfieri (Club Brugge), Georgi Chelidze (Din. Moskou, Rus), Murad Han Gönen (Club Brugge), Lemouya Goudiaby (FC Metz, Fra), Thomas Henry (Chambly, Fra), Anthony Lippini (Tours, Fra), Gertjan Martens (Union), Tom Rosenthal (Dordrecht, Ned).

AFC Tubize

Out

Karim Achahbar (Guingamp, Fra), Alexandre Alfaiate (vrij), Panagiotis Armenakas (Udinese, Ita), Mario Babic (Siroki Brijeg, Cro), Maxence Carlier (RC Lens), Emeric Dudouit (Beerschot Wilrijk), Ewout Gouw (SV TEC, Ned), Mohamed Kané (FC Metz, Fra), Quentin Laurent (Châtelet), Thibaut Rausin (vrij ), Steve Ryckaert (STVV), Daisuke Sakai (Oita Trinita, Jpn), Ibou Sawaneh (vrij), Florent Stevance (Tours, Fra), Simon Zenke (vrij).

Sterktes & zwaktes

Zonder het failliet van Lierse zou Tubize nu in de amateurreeksen spelen. Er lag deze zomer dus flink wat huiswerk op de plank voor het sportieve management. Zeker omdat ook Stevance, de topschutter van de ploeg, vertrok. Tot nog toe werd geen degelijke vervanger voor hem aangetrokken, waardoor alle verantwoordelijkheid voorlopig rust op de schouders van ex-Standardspits Traoré. Trainer Bracconi mag dan de intentie uitgesproken hebben om balbezit na te streven met zijn elftal, de Corsicaan weet ondertussen maar al te goed dat zoiets nog veel tijd zal vergen. In de voorbereiding maakte zijn team vooral organisatorisch een goede indruk, maar gevaar aan de overkant kon het zelden creëren. In doel is Defourny een zekerheid, net zoals het centrale verdedigersduo Touré-Nirisarike een rij hoger en de middenvelders Ba en Garlito. Die laatste is een onvermoeibare werkmier die uit de jeugdopleiding van de club komt. Op links werd met Henry toch al een offensieve troef aangeworven. De flankaanvaller speelde enkele maanden geleden nog de finale van de Franse beker met Chambly.

AFC Tubize

Vedette

Tom Rosenthal heeft een achternaam die een belletje doet rinkelen. Hij is inderdaad de zoon van Ronny Rosenthal, ex-Club Brugge, Liverpool en Standard. Tom genoot zijn voetbalopleiding bij Watford in Engeland, waarna hij als prof probeerde door te breken bij Zulte Waregem, maar dat mislukte. Bij Dordrecht in de Nederlandse tweede klasse kon hij wel al wat profervaring opdoen. Hij heet een middenvelder zijn die sterk is aan de bal en van wie verwacht wordt dat hij het spel van de Waals-Brabanders wat diepgang geeft.

Trainer

Aanvankelijk bij Tubize ingehaald als T2, werd Bracconi in november meteen tot hoofdcoach gepromoveerd na het ontslag van Demba. Hij kreeg daarbij maar één missie mee: behoud verzekeren. Sportief lukte hem dat niet (via de groene tafel wel), maar dat weerhield het clubbestuur er niet van om het vertrouwen in de ex-speler van FC Metz te bevestigen. De Corsicaan omschrijft zichzelf als een man van projecten, een bouwer.

Ambitie

Tubize kroop afgelopen seizoen door het kleinste gaatje en dat beseffen ze in het Stade Luberton maar al te goed. Geen reden tot grootspraak dus bij de start van deze nieuwe campagne, behoud wordt vooropgesteld. Liefst nog voor de laatste speeldagen eraan komen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier