Het begint er stilaan op te lijken dat Robert Pires niet langer in aanmerking komt voor een selectie bij de nationale ploeg.

Sinds Raymond Domenech in juli vorig jaar Frans bondscoach werd, maakte hij duidelijk dat hij niet veel moet weten van Robert Pires, die zich bij Arsenal geregeld laat opmerken door geniale passes en splijtende acties. Hoewel de middenvelder de jongste weken sterk speelde, komt zijn naam opnieuw niet voor op het lijstje van geselecteerden voor de wedstrijden tegen Zwitserland en in Israël. Het is de derde keer op rij dat de bondscoach aan Pires voorbijgaat.

Domenech is van mening dat Pires niet in zijn plannen past. Om zijn opvatting te staven kan de bondcoach natuurlijk altijd verwijzen naar de vier keer dat hij Pires wél een kans gaf en het spel van de Franse ploeg allesbehalve overtuigend was. Eerder op het seizoen moest Pires bij Arsenal zijn plaats vaak afstaan aan de Spanjaard José Antonio Reyes, maar de jongste weken is hij in heel aardige doen. In alle competities samen scoorde hij tien keer en gaf hij acht assists. Toch blijft Domenech bijzonder sceptisch. “Robert is zo’n speler die echt alles kan als hij er zin in heeft, maar die je helemaal niet ziet als hij niet gemotiveerd is”, verklaarde de bondscoach al na de eerste stage. Dat de 31-jarige Pires niet aarzelde om een paar keer openlijk kritiek te uiten, is hem ook niet in dank afgenomen.

Hoewel Domenech niet wil gezegd hebben dat Pires definitief is afgeschreven, lijken zijn kansen op een terugkeer bij de nationale ploeg bijzonder klein. Domenech opteert duidelijk voor een verjonging en de concurrentie van spelers als Vikash Dhorasoo, Ludovic Giuly, Florent Malouda en Camel Meriem is niet te versmaden. De internationale carrière van Pires, die met Frankrijk wereldkampioen en Europees kampioen werd, zou dus wel eens voorgoed voorbij kunnen zijn.

Boulogne-sur-Mer wordt het klein duimpje van de Franse bekercompetitie. Nadat deze derdeklasser Nantes versloeg met 3-2 volgt in de kwartfinales een duel tegen het Auxerre van Luigi Pieroni. – François Ciccolini, de trainer van Bastia, is voor twee wedstrijden geschorst en moest de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Metz volgen vanuit de tribune. – Didier Zokora, de vroegere centrale verdediger van Genk, is aan een zodanig sterk seizoen bezig bij Saint-Etienne dat hij belangstelling losweekt bij Marseille en Lyon. – Pascal Johanssen, de middenvelder van Straatsburg, blesseerde zich in het met 0-1 verloren duel tegen Lyon aan de rechterbil en moet twee tot drie weken aan de kant blijven. (SVV)

TOPSCHUTTERS : 1. Frei (Rennes) 13 goals ; 2. Pagis (Straatsburg), Pauleta (PSG) 12 goals ; 3. Kallon (Monaco) 11 goals ; 4. Juninho (Lyon) 10 goals.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier