Sébastien Haller © belgaimage

TACTIEK

Erik ten Hag (51), sinds eind december 2017 aan de slag bij Ajax, sprak tijdens het zomertrainingskamp van zijn team over een langere aanloop naar de absolute topvorm. Want na een drukke voetbalzomer pikten veel internationals pas later in, terwijl uit de data bleek dat een gedeelte van de (jonge) selectie nog niet topfit was. Augustus was dus nodig om in vorm te geraken, de maanden november en december worden aangestipt om qua resultaten echt te pieken.

Ajax wil graag overleven in Europa. Daarvoor grijpt de Amsterdamse grootmacht terug naar zijn traditionele 4-3-3, waarbij de vleugelspelers met hun acties en explosiviteit voor gevaar en assists dienen te zorgen voor een targetman. In dit geval ligt die verantwoordelijkheid bij aanvoerder Tadic, Neres of recente aanwinst Daramy, nieuwkomer Berghuis en de grillige Braziliaan Antony om recordaankoop Haller te bevoorraden. Om de stabiliteit te bewaren, krijgen jonge toppers als Rensch, Timber, Kudus en Gravenberch steun van routiniers Blind en Klaassen.

SMAAKMAKER Sébastien Haller

Na het debacle van vorig seizoen zal de Franse spits de eerste speler zijn die werd ingeschreven op de Europese lijst van de Nederlandse club. Sébastien Haller kwam tijdens de wintermercato over van West-Ham, maar door een administratieve blunder was hij niet speelgerechtigd in de Europa League. In de Eredivisie was hij in 19 wedstrijden goed voor 11 doelpunten.

Ajax
Ajax

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier