Gaat het Anderlecht sportief voor de wind, in de bestuurskamer is niet iedereen even gelukkig. SD Media, het bedrijf dat de loges en de seats verhuurt en verkoopt in het Vanden Stockstadion én de publiciteit rond het veld, zou zijn zaak van de hand willen doen. Een uitgelezen kans voor Anderlecht, heet het, om de commerciële regie helemaal in eigen handen te nemen. Tel uit wat er jaarlijks aan commissies naar SD Media vloeit – 35 à 40 procent naar verluidt – en Anderlecht haalt makkelijk een budget van anderhalf miljard oude franken. Alain Courtois wil paal en perk stellen aan de situatie, maar zou in de club op weerstanden stuiten.

Heeft dat ermee te maken dat gezegd en geschreven wordt dat u uw ei niet kwijt kan in Anderlecht en al naar een nieuwe werkomgeving uitkijkt ?

Alain Courtois : “Ik heb van bij mijn aantreden gezegd : Anderlecht moet een echt commercieel management krijgen, met een directeur, die alles in eigen handen neemt. Ik ben niet de enige in deze club om dat te zeggen. Liefst gaan we zo snel mogelijk met SD Media praten. Ik besef dat het altijd moeilijk is dingen te veranderen, maar ik vraag wel duidelijkheid.”

En die heeft u niet.

“Voilà. Daarom vraag ik ze.”

Welk antwoord krijgt u dan ?

“Dat het zal komen ( lacht). Zonder die duidelijkheid heb ik een probleem. Je kan projecten hebben, maar je moet ze ook kunnen realiseren. Het is natuurlijk ook een zaak van wat de bevoegdheden zijn van iedereen. Dat het niet simpel zou zijn, met mensen die hier al meer dan twintig jaar actief zijn, is logisch. ( Zucht) Ik wist dat het moeilijk zou zijn. Maar als de zaken niet professioneel en duidelijk zijn, is er geen sprake van een goed management. Je hebt niet alleen een team nodig op het veld, maar ook ernaast.”

Typisch Courtois, wordt gezegd : veel woorden, wanneer de daden ?

“Vandaar mijn probleem.”

Hoelang kan u er nog mee leven ?

“Niet lang.”

De club weet dat ?

“Iedereen weet het.”

Roger en Constant Vanden Stock ?

“Ja, zij beseffen de ernst van de situatie.”

Wanneer verschaffen zij u duidelijkheid ?

“Zo vlug mogelijk, heb ik gezegd.”

Allicht heeft u aanbiedingen zat om na Anderlecht weer wat anders te gaan doen ?

“( Lacht) Altijd, maar ik heb ze hier iets beloofd. Ik wil mijn taak hier afmaken.” ( JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier