Alain De Nil: “Wie goed wil presteren, moet zich goed in zijn vel voelen. Daarom is het belangrijk dat buitenlandse spelers die naar België komen goed begeleid worden. Ik werk als makelaar bij Star Factory, samen met Didier Frenay en enkele andere oud-voetballers. Tien jaar geleden werd het makelaarskantoor opgericht. Ik werk er sinds de eerste dag. Ik help spelers met allerhande problemen die zich stellen in het dagelijkse leven: huisvesting zoeken, papieren in orde brengen enz… zodat zij zich volledig op het voetbal kunnen concentreren. We breiden ons werkterrein uit, want onlangs hebben we een bureau in Brazilië geopend. Er werken enkel oud-voetballers bij Star Factory, we werken niet met tussenpersonen.

“Ieder jaar speel ik met de veteranen van Gent een wedstrijdje. Zo ben ik in contact gekomen met de mensen van Eendracht Massemen. Sinds november lig ik daar onder contract. De ploeg zat in de problemen en ze vroegen me of ik hen wilde helpen. Bij Eendracht Massemen speel ik weer samen met Gunther Schepens, mijn ex-ploegmaat van bij AA Gent. De laatste weken hebben we wat punten kunnen sprokkelen en zijn we terechtgekomen op de barrageplaatsen. Er zijn nog vijf wedstrijden te spelen. We gaan ons uiterste best doen om onze plaats in derde provinciale veilig te stellen. Of ik volgend jaar nog bij de club zal blijven, is niet zeker. Ik weet niet of ik nog lang kan blijven voetballen. Op mijn leeftijd is dat niet meer zo vanzelfsprekend. We zullen wel zien.

“Voorts speel ik zaalvoetbal in de Brusselse zaalvoetbalcompetitie. Jongens als Gilles De Bilde en Besnik Hasi trappen daar ook af en toe een balletje. We spelen allemaal bij Nederlandstalige Brusselse ploegen. Maar dat is puur voor het plezier.

“Hoewel mijn werk en het voetbal veel tijd in beslag nemen, probeer ik toch dagelijks te fitnessen. Ik ben altijd een sporter geweest, dus ik wil fysiek in orde blijven. Maar ook voor mijn mentale gezondheid is fitness heel goed. Het is leuk om fris en monter in het hoofd te zijn na een workout van een uur of anderhalf uur.” S

Alain De Nil is 43. Hij speelde bij RWDM, KV Mechelen, Cercle Brugge, AA Gent, Seraing, Germinal Ekeren, Racing Jet Waver, Union Sint-Gillis, Standaard Wetteren, RSD Jette en KGR Katelijne. Met Mechelen won hij de beker van België in 1987 en Europacup II in 1988.

ELLEN VOORSPOELS

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier