“Misschien was dit wel de laatste keer dat ik op Anderlecht meedeed”, sprak Danny Boffin (38) vorig seizoen in de terugronde na Anderlecht-STVV. Maar zie : vorige maand werd hij nog bijna kreupel verklaard, maar net nu het volgend weekend weer eens Anderlecht-STVV is, trad hij met een klinkende zege in Beveren herop in de basis van STVV. “Ik voel me uitstekend, ik ben stilaan weer de oude aan het worden”, sprak hij warempel na afloop. “Er is even sprake geweest van artrose, maar dat is het dus niet geweest. Het ging gewoon om een zware ontsteking op de enkels.”

Het is geen slijtage ?

Danny Boffin : “Helemaal niet. Natuurlijk, op iedereen zit slijtage, maar het is niet wat eerst werd gevreesd. Het kwam door die harde velden, door dat warm en droog weer. Daar zien je enkels, je gewrichten van af.”

Je hoopt op hevige regenval tegen zaterdag ?

“Veel zal dat niet helpen, denk ik. Het belangrijkste met zo’n zomer is dat een veld blijvend wordt besproeid. Dat maakt een groot verschil tussen het ene en het andere veld. Maar ik denk niet dat dit een probleem is in Anderlecht.”

Wegens de verbouwingen aan Staaien speelt STVV zijn eerste drie wedstrijden buitenshuis. Is dat een voor- of een nadeel ?

“We hoopten op 4 op 9, dus zitten we met 4 op 6 op schema. Vorig seizoen hadden we 4 op 9. Maar toen zat er al een thuiswedstrijd tussen, nu zal er dus al een uitwedstrijd op Anderlecht bij zijn en een verplaatsing naar Beveren – waar we de laatste jaren nooit iets pakten. Ik hoop wel dat ons stadion klaar raakt voor de thuiswedstrijd tegen Westerlo van de vierde speeldag, maar zo te zien zal dat nog heel veel avondwerk vergen.”

Is STVV in staat te stunten op Anderlecht ?

“Iedereen kan stunten, maar we moeten realistisch zijn : tegen dit Anderlecht, zoals het nu draait, moeten we niet te hard van stapel lopen en zeker geen te grote mond opzetten. Het zal er op aankomen zolang mogelijk de nul op het bord te houden.”

Hoe is het spelen met Jochen Janssen ?

“Goed. Het is een type dat makkelijk een bal bijhoudt en kan kaatsen. Dat is in het voordeel van spelers zoals ik, die uit de tweede lijn komen. Zo’n type hadden we nodig, zo kunnen we als we onder druk staan, ook eens een bal diep gooien.”

“Ja, omdat ik weet dat ik aan de linkerkant minder aan mijn trekken kom. Nu, de trainer zei dat het alleen voor die wedstrijd was, omdat hij Beveren centraal kwetsbaar vond. Overigens ging het de tweede helft met de opkomende Thomas Caers als linksback in plaats van Stijn Vangeffelen veel beter, dan ben ik iets meer centraler kunnen gaan voetballen.”

Is dit hoe dan ook je laatste seizoen ?

“Neen, zoals ik mij nu voel, ga ik zo goed als zeker nog een jaar door. We zullen zien op het eind van het seizoen. Maar de dag dat ik stop op het hoogste niveau, zie ik mij het voetbal daarom nog niet direct opzij schuiven, hoor. De broer van mijn vrouw speelt in tweede provinciale en een van mijn broers is speler-trainer in vierde provinciale. Wie zegt dat ik daar niet wat voor de lol ga meedoen ?”

door Christian Vandenabeele

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier