Omdat hij door een hersenschudding en een lichte blessure, opgelopen tijdens de belofte-interland tegen Kroatië, tien dagen niet of nauwelijks kon trainen, liet Hugo BroosVincent Kompany aan de kant zaterdag in Lokeren. Daardoor nam Glen De Boeck zijn vertrouwde plaats in de verdediging van Anderlecht weer in. De aanvoerder was geruime tijd out met diverse opeenvolgende kleine blessures. Nu is hij weer fit, net op tijd nu de grote Europese opdrachten voor de deur staan.

Na drie wedstrijden met de invallers keerde je terug in het elftal. Met een sterke prestatie bovendien. Tevreden ?

Glen De Boeck : “Zo kunnen debuteren is heel goed, uiteraard. De ploeg draait, de sfeer is geweldig en met 0-6 keren we tevreden naar huis terug. Anderlecht presteerde de laatste jaren altijd goed in Lokeren. Die lijn hebben we nu doorgetrokken. Dit elftal draait en heeft genoeg ervaring om ons via balbezit door de moeilijke momenten te loodsen. Ik vond dat Lokeren vrij agressief startte, maar we hebben de wedstrijd snel onder controle genomen. In vergelijking met vorig seizoen pressen we af en toe ook beter. En eens het 0-2 en daarna 0-3 werd, ging het heel gemakkelijk. Achteraf bekeken was dit voor mij een ideale wedstrijd om te herbeginnen. Tot dusver heb ik het allemaal wat van op een afstand moeten bekijken, ik moest geduldig zijn. Je volgt de wedstrijden wel, maar de ploeg heeft veel gereisd en dan ben je er toch niet bij. Op zulke momenten zit jij aan de conditie te werken met de B-ploeg. Ik heb de voorbije tien dagen, toen de meeste jongens weg waren voor een interland, heel goed kunnen trainen. Dat heeft me zeker geholpen.”

Was je zenuwachtig ?

“Ik kreeg het nieuws dat ik zou spelen om vier uur te horen bij de bespreking. Maar zenuwachtig ? Ik ben niet zo snel zenuwachtig voor een wedstrijd. Tenslotte ben ik er al 32 en is dit mijn negende seizoen bij Anderlecht.”

Ons lijkt het dat paars-wit het in de competitie steeds makkelijker heeft. Wordt de kloof met de rest niet te groot ?

“God ja, als je dit ziet, zou je geneigd zijn om daar bevestigend op te antwoorden, maar ik blijf liever voorzichtig. We zijn pas vijf wedstrijden ver. Stel die vraag nog eens halfweg de competitie.”

Is Anderlecht klaar voor de Champions League ?

“Ik kan moeilijk iets over Lyon zeggen, want ik ken die ploeg niet zo goed. Ik denk wel dat iedereen er klaar voor is, ik in elk geval ben het. Dit zijn de wedstrijden waar je naar uitkijkt, die iedereen wil spelen. Ik dus ook. Maar of dat zo is, zullen we woensdag (vandaag) weten.”

Tijdens je afwezigheid brak Vincent Kompany door. Hoe bekijk je dat ?

“Hij heeft het goed gedaan. Verrast was ik niet, tenslotte hoorde ik al wel langer van mensen op de club dat er met hem een toptalent in aantocht was. Maar ik kan leven met concurrentie. Zoals gezegd, dit is mijn negende seizoen hier en elk jaar waren er vier centrale verdedigers voor twee plaatsen. Dat is ook nu weer het geval. Mocht ik me daar zorgen over maken, of er zenuwachtig door worden, dan zou ik slecht bezig zijn. Dit hoort gewoon zo te zijn bij een ploeg als Anderlecht. En wie er dan speelt, dat is aan de trainer om dat uit te maken. Iedereen wil Champions League spelen, iedereen die meereist naar Lyon, wil op het veld staan. Hij moet de knopen doorhakken.”

door Peter T’Kint

‘Als ik me zorgen maakte of zenuwachtig was, dán pas zou ik slecht bezig zijn.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier