Na drie jaar Standard verhuist Harold Meyssen naar neo-eersteklasser Cercle Brugge. De eerste twee jaar bij Standard waren succesvol, het afgelopen seizoen belandde Meyssen er op de bank. Halfweg het seizoen kon hij naar Westerlo, de laatste weken kwam er ook concrete interesse van Charleroi, het Oostenrijkse Graz en Heusden-Zolder.

Waarom koos je voor Cercle ?

Harold Meyssen : Omdat ik een nieuwe start wil nemen en omdat ik bij de gesprekken daar aanvoelde dat zij me echt willen. Op het eerste zicht ga ik een stap achteruit als je de clubs vergelijkt. Maar voor mezelf ga ik vooruit. Bovendien wil Cercle de ploeg uitbouwen tot een middenmoter. Dat moet kunnen.

Klopt het dat Vital Borkelmans op je heeft ingepraat om je te overhalen ?

Ja. Hij belde me een aantal keer tijdens mijn vakantie. Dat heeft meegespeeld.

Je verhuist niet alleen van club, maar ook van woning. Had jij niet net je intrek genomen in je nieuwe huis in Limburg ?

Dat klopt. Ik woon hier nog maar twee maanden, maar ik ben erg enthousiast over het voorstel van Cercle. Brugge ligt té ver van Limburg om dagelijks over en weer te gaan, maar het is wél mooi om te gaan wonen. Mijn vrouw was ook aanwezig bij het gesprek met de mensen van Cercle, zij ziet dat ook zitten. Ook al wordt het niet makkelijk om een woning in Brugge te vinden.

Was Heusden-Zolder in dat opzicht geen betere keuze geweest ? Dan kon je in je huis blijven wonen.

Dat wel. Alleen bereikte hun aanbod me redelijk laat. Toen de voorzitter me via Genk belde had ik nog niet getekend bij Cercle maar er wel al mijn akkoord gegeven. Dan krabbel ik niet meer terug.

Klopt het dat je bij Cercle ongeveer hetzelfde verdient als bij Standard ?

Over geld spreek ik niet. Ik ben tevreden met wat ze me geven. Belangrijk was dat zij me een contract voor drie jaar gaven. Andere ploegen hielden het op twee of één jaar. Dat vond ik niet aantrekkelijk. Dan had ik evengoed bij Standard kunnen blijven waar ik voor één jaar kon bijtekenen.

Heb je dat niet overwogen ?

Nee. Toen ze me dat voorstelden, zat ik op de bank en was het mentaal over. Ik heb het er moeilijk mee dat ze me na twee goeie jaren aan de kant schoven. Als dat vorig jaar gebeurde, kan dat volgend jaar opnieuw gebeuren. Dat wilde ik absoluut vermijden. Ik wil spelen en weer mijn niveau van voorheen halen.

Hoe interessant waren Charleroi, Westerlo of Graz ?

Charleroi betrof een contract voor twee jaar. Namens Westerlo wist ik van Ceulemans dat er altijd een plaats voor mij zou zijn, maar we zaten nooit rond de tafel. Graz was geïnteresseerd, tenslotte heb ik bij Salzburg goed gepresteerd. Maar zij wilden eerst een aanvaller. Met Michaël Goossens vonden ze die. Daarna bleef er niet zo veel geld meer over. Als je naar het buitenland gaat, wil je een flink stuk meer verdienen dan hier. Anders ga ik niet. Aan ongeveer dezelfde voorwaarden blijf ik liever in België.

Je krijgt bij Cercle een nieuwe functie.

Ik word spelverdeler. Dat deed ik vroeger al bij Aalst en in Oostenrijk. Dat vind ik zelf nog altijd mijn beste positie, maar ik maak er geen probleem van als men me als verdedigende middenvelder uitspeelt. Als ik maar op het veld mag staan.

door Geert Foutré

‘Cercle wil de ploeg uitbouwen tot een middenmoter. Dat moet kunnen.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier