De aanvaller maakt na een korte vakantie de overstap naar YR KV Mechelen.

Het rampscenario, degradatie via de eindronde, dreigt voor Eupen na een 0 op 9?

Kevin Vandenbergh: ( licht verveeld) “Ja, dat is nu eenmaal zo. Het bezorgt me wel een heel slecht gevoel. Want uiteindelijk knokten we een heel seizoen om in de eerste klasse te blijven. Als je dan uiteindelijk in de reguliere competitie slechts een puntje te kort komt ten opzichte van Lierse overheerst vooral teleurstelling. Bovendien volgden daarop nog die play-downs tegen Charleroi, wat veel energie vergde. We gingen allemaal tot het uiterste om de club te redden, maar de afgelopen duels zijn er blijkbaar te veel aan.”

Het is geen gebrek aan kwaliteit?

“De harde cijfers spreken boekdelen. Welke factoren en oorzaken dan een rol spelen, dat moeten de verantwoordelijken achterhalen.”

Danny Ost spreekt over een gebrek aan mentale frisheid.

“Ik stel alleen vast dat wij, als spelers, bezig zijn aan onze derde competitievorm. Wanneer je het dan niet haalt, weegt zoiets zwaar door en laat dat grote aantal wedstrijden zijn sporen na.”

Jij schoot goed op met Albert Cartier. Was die trainerswissel nog nodig?

“Eigenlijk vraag je dat beter aan andere mensen, die wel hun redenen gehad zullen hebben om de trainer opzij te schuiven en een andere optie te kiezen. Als speler ligt dat thema iets moeilijker.”

Het laatste duel van de play-downs, maar ook tegen RS Waasland-Beveren en Bergen zat je op de bank. Waarom?

“Geen idee. Ik kreeg alleszins geen specifieke uitleg van de trainer. Ik probeer vooral gewoon mijn job te doen.”

Je scoorde dan wel niet meer sinds eind januari, met negen goals ben je wel de topschutter van de ploeg …

“Ik ben eigenlijk nooit tevreden, zeker niet als je dreigt te degraderen en niet langer speelt.”

Momo Dahmane veroorzaakte onrust door te stellen dat jij aan Marc Hendrikx had verklaard dat je 100.000 euro van YR KV Mechelen zou krijgen bij een degradatie van AS Eupen.

“Tja, elke club heeft zijn pijnpunten. ( grijnst) Die uitspraken zijn lachwekkend, zeker als je weet dat beide clubs over mijn transfer al langer een akkoord hadden. Het bewijst nog maar eens dat hij probeerde de club en de hele regio te destabiliseren.”

Je tekende ondertussen voor drie jaar bij Malinwa. Wat gaf de doorslag?

“Af en toe moet je eens je buikgevoel volgen. En dat zat meteen goed. We spreken over een mooie club met een fantastische achterban en een stabiele sportieve basis. Dat geeft toch altijd iets speciaals. Ze stralen ook van de ambitie en pakken uit met een professionele werking. Mechelen stak er echt boven uit. Het is bovendien niet ver uit de buurt, en veel van mijn vrienden zijn supporter.”

Welke eindrondeploeg lijkt jou in staat om te promoveren?

“Lommel United is voetballend heel sterk, maar verliest straks Henkens en Dufour. Waasland-Beveren viel op door zijn blokvorming en goede organisatie. Een moeilijk te ontwrichten geheel, voor mij de favoriet. Bergen moet het immers te veel hebben van de individuele flitsen van Matumona en Perbet. De laatste twee clubs hebben alvast de infrastructuur om mee te draaien op het hoogste niveau. Voor het Waalse voetbal zou het mooi zijn, mocht Bergen als eerste eindigen.”

door frédéric vanheule

“Af en toe moet je je buikgevoel volgen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier