Begin januari hervatte Manu Godfroid de groepstrainingen met Rapid Boekarest, nadat de middenvelder zich in België liet opereren aan de heup door dokter Martens. De oud-middenvelder van Standard en Antwerp wil straks een gooi doen naar een nieuwe titel.

Sinds december kwam je niet meer aan spelen toe bij Rapid, dat op drie punten volgt van de competitieleiders Dinamo Boekarest en Steaua Boekarest ?

Manu Godfroid : “Sinds enkele maanden voelde ik me fysiek niet langer honderd procent. Op 7 december verkreeg ik van het bestuur de toestemming om een bezoek te brengen aan dokter Martens in Antwerpen, die me onderzocht op allerlei mogelijke kwalen. Daarbij werd duidelijk dat ik sukkel met artrose aan de heup. Er was blijkbaar een membraan gescheurd. Ik onderging daarna een artroscopie aan beide heupen midden december. Na vijf dagen kon ik al herbeginnen met oefeningen bij de kinesist.”

Jouw terugronde komt dus niet in gevaar ?

“Helemaal niet. Want de start daarvan is pas voor begin maart. Tien dagen geleden moest ik me op de club melden voor nieuwe medische tests, maar ook om kennis te maken met de vele nieuwkomers. Op 23 januari hernemen we de trainingen, maar dokter Martens raadde me aan om het ongeveer zes weken iets rustiger te doen. We trekken binnenkort trouwens ook voor een tiental dagen op stage naar het Turkse Antalya.”

Mircea Rednic, die jou naar Rapid loodste, vertrok ondertussen naar Saudi-Arabië uit onvrede met de aanstelling van makelaar Ion Becali als nieuwe voorzitter. Voor jou vormt dat blijkbaar geen belemmering ?

“Ik ben professioneel ingesteld, wat inhoudt dat ik mijn plichten en opdrachten zo goed mogelijk probeer te vervullen. Bij Rapid wordt het jaarsalaris in drie keer uitbetaald. Altijd correct en op tijd, daarover heb ik geen enkele reden tot klagen. Ik tekende een overeenkomst tot 2006. Het komt erop aan zo goed mogelijke prestaties te leveren en ieder jaar te streven naar de titel. Ik had al eens de kans om te spreken met onze nieuwe trainer. Dan Petrescu is hier een ongelofelijke naam, iemand die zijn sporen verdiende in Italië en Engeland. Maar ook met de voorzitter, die aan de basis lag van de transfers van Mutu en Chivu, had ik een leuke babbel. Beiden zijn heel tevreden over mijn prestaties en rekenen op mij voor de terugronde. Het is altijd belangrijk het vertrouwen te hebben van de werkgever. Dat is een van de lessen die ik trok uit het verleden.”

Je dreigt wel de enige buitenlander te worden, want er wordt volop jacht gemaakt op jong Roemeens talent ?

“Maakt niet veel uit. Vorig seizoen was dat ook al het geval tijdens de heenronde. Dat stoort me helemaal niet. Er staat nog een Joegoslaaf op de transferlijst, terwijl Nourreddine Ziyati en een Nigeriaan niet meer terugkeerden. Ik vernam dat Ziyati samen met Rednic naar de Emiraten of Saudi-Arabië trok. Ondertussen werden er al vier Roe-meense versterkingen binnengehaald. Het moet er straks voor zorgen dat we titel of de beker winnen. Want dat zijn onze doelstellingen. Een prijs is noodzakelijk. Maar voor de beker moeten we wel nog een 2-0-achterstand ophalen tegen Otelul Galatu. Er wacht ons alweer een leuke uitdaging.”

door Philippe Bughin en Frédéric Vanheule

‘We moeten straks de titel of de beker winnen. Een prijs is noodzakelijk.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier