Dat ze aan de dubbele confrontatie met Tirana in de voorronde van de Uefacup geld hebben toegestoken, leidt geen twijfel. Dus hoopten ze in Lokeren op een haalbare tegenstander om vervolgens tenminste de tweede ronde te halen. Maar het werd een topper : Manchester City.

Toch tevreden ?

Paul Put : “Zeker. Als het dan toch een grote moest zijn, denk ik dat dit een voltreffer is. Keegan als trainer, Anelka, Bosvelt… dat zegt genoeg. Ik denk dat we mogen stellen dat dit een goeie loting is.”

Wat zal Lokeren sportief kunnen tegen hen ?

“Bah, in voetbal is alles mogelijk, maar we moeten niet dagdromen : op papier geef ik ons dertig procent kans. Een offday van hen en een superdag van Lokeren met wat geluk kan bepalend zijn.”

De vraag is : wanneer zal Lokeren in staat zijn tot een superdag ?

“Zo snel mogelijk, hoop ik ( lachje). De ploeg van vorig seizoen is grotendeels behouden, alleen zijn onze sterkhouders niet op niveau. Zijn ze dat wel, dan moeten we niet bang zijn van onszelf.”

Roger Lambrecht merkte op dat er te hard getraind is met het oog op de wedstrijd tegen Tirana en dat de saunasessie om aan de warmte te wennen energie gevreten heeft bij de IJslanders. Terecht ?

“Ik denk persoonlijk dat dit er weinig mee te maken heeft. Die sauna was een vervangende training, met dezelfde intensiteit, dus daar moeten we ons niet achter wegsteken. Bovendien waren de fysieke tests nog nooit zo goed. Dat kan zeker geen excuus zijn.”

Tegen Tirana liet je de ploeg in een ongebruikelijke 4-3-3 starten. Wat leer je daaruit ?

“We hebben dat uitgeprobeerd om Kristinsson en Gretarsson te laten rusten in de hoop dat ze zo fit raken. Maar helemaal tevreden ben ik niet : Vidarsson moest te hoog spelen en is het bovendien niet gewoon om met zijn rug naar doel te staan. Vandaar dat we toch weer omgeschakeld zijn naar een 4-4-2.”

Wat betekent dat voor de toekomst ?

“Ik ben tewerkgesteld door Lokeren en ik moet werken met het materiaal dat ik krijg, dus ik denk dat we eerder terug zullen gaan naar een 4-4-2. Maar het probleem is dat we die vorig seizoen in een zeer offensieve uitvoering speelden. Dat was eigenlijk meer een 4-2-4. Misschien moeten we die nu naar een gewone 4-4-2 ombuigen. Maar echt overtuigd ben ik daar nog niet van. Vorig jaar hadden we bijna het beste middenveld van België ; als we dat nu verdedigender moeten laten spelen, denk ik dat een aantal spelers minder gaat renderen en dat baart zorgen.”

Heb je er tegen beter weten in niet te lang op gespeculeerd dat er nog een aanvaller bij zou komen ? Nu is de competitie vier speeldagen ver en moet je nog naar de juiste speelwijze beginnen te zoeken.

“We hebben gewoon niet veel tijd gehad om te experimenteren. We zijn vroeger begonnen, maar de nieuwkomers zijn pas laat gearriveerd, sommigen pas op het oefenkamp. Dus dan val je terug op datgene waaraan je vier jaar hebt gewerkt als je niet onmiddellijk een spellijn vindt.”

Wat mogen we ondanks de slappe start nog verwachten van Lokeren ?

“De ambitie blijft dezelfde : in de eerste vijf spelen. Een 2 op 12 zijn we twee jaar geleden ook te boven gekomen : de juiste déclic moet er alleen nog komen en daar ga ik nu niet voor 100, maar voor 200 procent aan werken.”

door Raoul De Groote

‘Ik ben tewerkgesteld door Lokeren en ik moet werken met het materiaal dat ik krijg.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier