Ondanks de 1-2-zege tegen Standard in de heenwedstrijd van de halve finales van de beker van België, kwam SV Zulte Waregem vorige week voor het eerst dit seizoen negatief in de belangstelling. Vooral Stijn Meert (28) toonde zich van zijn smalste kant. Niet alleen door heel oncollegiaal Sérgio Conceição te provoceren en een rode kaart aan te naaien, maar ook door – heel gênant en onprofessioneel – te verkondigen dat hij er plezier aan beleefde en hoopte dat de Portugees een zware straf zou krijgen voor zijn spuwen.

Ben je op de vingers getikt door de trainer en het bestuur ?

Stijn Meert : “We hebben besloten om over die wedstrijd niets meer te vertellen. Op 12 april volgt nog de return, wat een hete strijd belooft te worden. Wij willen ons in alle sereniteit concentreren.”

Ondertussen loopt jullie succesverhaal verder. Waar kan dit eindigen ?

“Ik vind het alleszins ongelofelijk positief dat we na twee derde van de competitie nog altijd twee doelen voor ogen hebben : we blijven in de running voor de vierde plaats en behouden uitzicht op de bekerfinale. Fantastisch.”

Je bent er blijkbaar zelf door verrast ?

“Ja, eigenlijk wel. Niemand had dit durven dromen. We wisten dat er voldoende kwaliteit in onze kern zat, maar het was allemaal nieuw voor de meesten. We beleven een mooi avontuur. Nu al weten we dat het volgend jaar extra moeilijk wordt.”

Lopen de meeste spelers dan op de toppen van hun tenen ?

“Door de uitstekende resultaten voetballen we bij momenten op wolkjes. We zitten daardoor op een hoger niveau, zonder te zweven, kunnen een tandje bijsteken. Dat siert ons. Maar we zijn zeker nog geen topploeg.”

Wat krijgt nu de voorrang : de vierde plaats of de bekerfinale ?

“In de spelersgroep leeft de bekerfinale toch meer. We willen graag eens naar Brussel. Het is een mooie droom, hé.”

Het kan een grote volksverhuizing teweegbrengen ?

“Waregem en omstreken zal dan op zijn kop staan. Twintigduizend fans meekrijgen, moet mogelijk zijn. Niet ieder jaar krijg je die unieke kans.”

Hoe zullen jullie de schorsing van Salou Ibrahim opvangen ?

“Moeilijk te zeggen, want hij is de man rond wie onze ploeg draait. Maar tegen Moeskroen toonden we toch ook al aan dat we zonder hem ook kunnen scoren en winnen. Misschien zullen we ons spelsysteem wat moeten aanpassen.”

Is Ibrahim nog wel voldoende met zijn gedachten bij SV Zulte Waregem ?

“( lichtjes verveeld) Die zaak wordt toch fel opgeblazen. Die jongen is niet veel anders dan een paar weken of maanden geleden. Hij komt nu iets meer met zijn gezicht in de media, maar ik vind dat hij daar toch redelijk nuchter mee omgaat. Mocht hij toch veranderen, dan zal de spelersgroep hem wel terechtwijzen.”

Kan Gunter Thiebaut de rol van Ibrahim al overnemen ?

Gunter is ook groot en kopbalsterk, maar heeft andere kwaliteiten. Hij beschikt over een superprofessionele mentaliteit, toont zijn scherpte bij invalbeurten, heeft geen schrik om de duels aan te gaan en te tackelen. Hij durft zijn truitje natmaken. We gaan zijn waarde nog goed kunnen gebruiken. Salou kan twee man in zijn rug aan de praat houden, zo lopen er maar weinig rond in België. Thiebaut is beter op flankvoorzetten, omdat hij goed in de ruimte komt en over een sterke kopslag beschikt.”

Vond de blitse jongen met de vlotte babbel en de knappe vrouw al zijn plaats in een groep noeste werkers ?

“Absoluut. Dat is niet gemakkelijk. Een nieuwe speler bij ons moet zich aanpassen aan de groep en niet omgekeerd. Dat lukt momenteel perfect.”

Vrees je niet voor een leegloop op het einde van het seizoen ?

“Ja, maar ik hoop dat het niet gebeurt. Het zou jammer zijn voor deze spelersgroep. Salou gaan we moeilijk kunnen behouden. Maar andere jongens moeten toch tweemaal nadenken. Het gras is niet altijd groener aan de overkant. Het financiële aspect mag niet altijd de doorslag geven. ( lacht) Ik spreek uit ervaring.”

FRéDéRIC VANHEULE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier