Het verblijf van Tom Peeters(24) bij de Engelse eersteklasser Sunderland werd tot nu toe geen echt succes. Vorig seizoen kwam de oud-middenvelder van KV Mechelen niet verder dan een duel in de Ligabeker, waarna hij werd uitgeleend aan Antwerp. Het ziet er ook dit seizoen sterk naar uit dat Peeters niet verder zal komen dan de invallers van the Black Cats.

Je was waarschijnlijk wel graag in België gebleven ?

Tom Peeters : Eigenlijk wel, maar het is totaal anders uitgedraaid. Ik was wel tevreden over hetgeen ik bij Antwerp presteerde, want ik beleefde opnieuw plezier in het voetbal. Niet alleen speelde ik veel, het was een plezante ervaring. Alleen had Henk Houwaart me blijkbaar niet meer nodig. Ik moet wel bekennen dat het gevoel wederzijds was.

Je houdt geen te goede herinneringen over aan hem ?

Neen, niet echt. Ik wil daar ook niet verder op ingaan, dat heeft toch geen zin.

Er was echter geen belangstelling van andere ploegen ?

Zoals iedereen kan vaststellen, beweegt er heel weinig op de transfermarkt. Alles ligt zo goed als stil, aangezien er geen geld meer is. Ik mag nog van geluk spreken dat ik kan terugvallen op een tweejarig contract.

Heb je met Peter Reid al gesproken sinds je terugkeer bij Sunderland ?

Nee, dat is hier niet de gewoonte. Op dit niveau werd er weinig gepraat. Je moet de beslissingen van de manager gewoon aanvaarden. Ik train wel mee, maar kom eigenlijk niet echt in aanmerking voor een plaats bij de eerste ploeg. Dat is wel wat frustrerend, want ik moet me tevreden stellen met wedstrijden met de invallers. Qua kansen zit ik hier in een uitzichtloze situatie. Maar in voetbal kan alles snel veranderen, hé. Misschien kan ik de manager op training wel overtuigen van mijn gelijk. Topsport kan hard zijn, dat heb ik al ondervonden. Maar ik probeer er gewoon het beste van te maken.

Zijn ontslag hangt nochtans in de lucht ?

Hij gaat alleszins een bijzonder zwaar jaar tegemoet, omdat de voorbereiding alweer niet goed verliep. De supporters willen Europees voetbal meemaken, omdat de financiële mogelijkheden en faciliteiten er zijn om bij de subtop te horen. Als je dan vorig seizoen maar net de degradatie kan ontlopen, weet je dat de druk op zijn schouders groot wordt. Stilaan keren de fans zich tegen hem, omdat ze hem niet snappen in zijn aankoopbeleid. Hij roept constant om verdedigers, terwijl iedereen ziet dat we aanvallers nodig hebben. Ik weet ook niet wat hij plan is.

Hoe kan je jezelf nog motiveren ?

Ik ben nog maar 24 en heb hopelijk nog een hele voetbaltoekomst voor mij. Er bestaat een waterkans dat ik me opnieuw in de kijker speel van de manager, anders ben ik klaar voor een nieuwe uitdaging. Voordeel is dat ik op een hoger niveau train dan in België. Ik kan me nog altijd verbeteren en leerde al dat je altijd honderd procent geconcentreerd moet zijn om te slagen in de Premier League.

Geen heimwee naar KV Mechelen ?

Mochten ze met de vraag komen, dan zou ik al eens sterk nadenken. Sentimenteel betekent die club veel voor mij, want het was dankzij hen dat ik een kans kreeg om me tonen als voetballer.

door Frédéric Vanheule

‘Er bestaat een waterkans dat ik me opnieuw in de kijker speel van de manager, anders ben ik klaar voor een nieuwe uitdaging.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier