Pittige verhalen, al dan niet aangedikt, zijn de komst van TheoJanssen (22) naar Genk voorgegaan. Door RonaldKoeman uit de selectie gezet wegens ’s avonds betrapt op stap in de stad, bijvoorbeeld. Mag ook graag een biertje en een sigaartje, zegt men. Heeft persoonlijkheid en durft te zeggen wat hij denkt. Zat twee keer in de selectie van Oranje onder Louis vanGaal, maar brak een been, wat hem maanden van het veld hield.

Alle ingrediënten lijken aanwezig om een echte vedette te zijn.

Theo Janssen : ” (Lacht) Ach, weet ik niet. Ik ga gewoon mijn best doen en ik hoop dat ik heel belangrijk kan zijn voor het elftal.”

Hoe zit het inmiddels met die beenbreuk ?

“In een wedstrijd met het tweede elftal kreeg ik in de laatste minuut een tik tegen mijn scheenbeen, waardoor ik die breuk opliep. Daarna heb ik negen maanden weinig gedaan. Ik keerde fit terug, maar blijkbaar niet fit genoeg : ik speelde twintig, vijfentwintig wedstrijden in de basis, maar wel van in het begin met pijnstillers. De eerste wedstrijd dat ik weer meedeed, had ik er alweer een schop op gekregen en daarna ging het steeds minder. Nu is de pin die er nog in zat, er in juni uit gehaald.”

Wesley Sonck, toch de top in België, heeft het lastig met het niveau van de trainingen bij Ajax. In hoeverre is een stap van de Nederlandse naar de Belgische competitie er dan een vooruit ?

“Ten eerste is het een hele andere omgeving waarin ik aan mezelf kan werken en volwassener worden. Ik bedoel : geen bekenden om je heen zal wel even wennen worden. Ik zal mezelf een beetje moeten vermaken. Maar van club veranderen is altijd goed, bovendien is het een mooi stadion, het veld ligt er goed bij en de mensen zijn vriendelijk. Het gevoel moet goed zitten bij mij. Ten tweede kan ik ook qua voetbal heel veel bijleren. Het niveau schat ik hier zeker niet lager in dan bij Vitesse en als je kijkt naar de competitie, zie je dat het er hier toch best pittig aan toe gaat. Ik heb altijd bij dezelfde club gespeeld, dus het is wel eens goed nu met andere spelers en een andere trainer te kunnen werken. Volgens Bob (Peeters, nvdr) is het een trainer die heel goed bij mij zal passen.”

Waarom ?

“Dat zal je aan Bob moeten vragen. Maar hij kent mij als persoonlijkheid natuurlijk.”

Je bent, zegt men, niet de jongen die stilletjes in een hoekje gaat zitten. Je durft voor je mening uit te komen.

“Maar ik ben zeker geen moeilijke jongen. Zeker niet. Ik train hard en ik zet me voor honderd procent in. Ik ben zelfs een hele makkelijke jongen : als de trainer zegt dat ik rechtsback moet staan, nou, dan ga ik rechtsback staan, hoor.”

Ben je altijd centrale middenvelder geweest ?

“Neen, vroeger was ik linksbuiten en daarna linkshalf.”

Je bent dus linksvoetig.

“Ik doe bijna alles met links. Mijn rechterbeen is het been waar ik mee loop. Komt er een bal voor mijn rechtervoet, dan kan ik ‘em wel met rechts trappen hoor, maar liever neem ik ‘em dan buitenkant links, omdat-ie dan sneller aankomt.”

Hoe zou je verder zelf je voetbalkwaliteiten omschrijven ?

“Strijdlustig, inzicht, iemand die mensen voor de goal kan zetten.”

Kortom, iemand die met de druk om kan om de verwachtingen van Genk in te lossen, en die zijn : de ploeg doen draaien.

“Oh, wordt dat van mij verwacht ( lachje) ?”

door Raoul De Groote

‘Ik doe bijna alles met links. Mijn rechterbeen is het been waar ik mee loop.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier