Alfredo Morelos – Club: Rangers FC

© BELGAIMAGE

De 23-jarige Colombiaanse spits profiteert van de ervaring van collega-aanvaller Jermain Defoe en het advies van manager Steven Gerrard.

Het gaat allemaal snel voor Alfredo Morelos. De zesvoudige international, die in januari 2017 voor 500.000 euro door HJK Helsinki werd overgenomen van Independiente Medellín, had amper zes maanden nodig om zich in de kijker te spelen van Rangers FC. De Schotse topclub legde 1,2 miljoen euro op tafel voor de snelle aanvaller van 1,77 meter, die in Finland bijzonder veel last ondervond van heimwee.

Vorig seizoen ‘deed Alfredo met zijn rode kaarten alleen zijn eigen mensen pijn’, dixit manager Steven Gerrard, verwijzend naar het zware disciplinaire record van zijn aanvaller. Want ondanks de 31 treffers waarvoor hij verantwoordelijk was, slaagde Morelos erin om ook vijf keer rood te incasseren.

Maar door de input van routinier Jermain Defoe (37, medetopschutter in de Schotse Premiership met tien goals) kwam de Colombiaan tot inkeer. Dit seizoen zit Morelos al aan 25 goals in 29 wedstrijden. Vorige week zorgde hij met twee treffers in groep G voor een 2-2-gelijkspel bij Feyenoord, maar werd hij ook de eerste speler van Rangers FC die in vier opeenvolgende Europese duels scoorde. En met zijn 13 Europese goals dit seizoen verbeterde hij ook het zestien jaar oude record van Henrik Larsson, die ooit twaalf doelpunten maakte in Europa voor Celtic in één seizoen. Bij de 5-0-zege op Hearts was het de Zuid-Amerikaan die door de 1-0 de veer deed breken bij de staartploeg en er voor zorgde dat zijn werkgever na 14 speeldagen met 37 punten gedeeld koploper blijft met aartsrivaal Celtic.

‘Hij is een moeilijke jongen om te begeleiden’, stelt Gerrard. ‘Je krijgt hem niet makkelijk van het trainingsveld. Alfredo haat het om gewisseld te worden.’ Ondanks zijn huidige marktwaarde (7,5 miljoen euro) mag Morelos niet weg in januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier