Als slot van een woelige week kon het tellen, de stunt van Heusden-Zolder tegen Club Brugge. Voorzitter Stin Husson had in het begin van de week de kat de bel aangebonden. Zijn conclusies na iets minder dan een derde van de competitie waren hard maar eerlijk. De ploeg was te zwak, de kern kwalitatief onvoldoende : dus om het tij te keren moest er wat bijkomen. Mohammed Barka viel zwaar tegen op rechts, Dimitri de Condé en Stijn Haeldermans zorgden te weinig voor diepgang, doelman Michel Vercruysse was geen zeker sluitstuk, en de spitsen scoorden niet. Met slechts twee doelpunten in negen wedstrijden en nog zonder zege was er weinig reden tot feestvieren in het sociaal al zo geplaagde Limburg.

Assistent-trainer Domenico Olivieri voelde hoe de stemverheffing van de voorzitter in de kleedkamer was blijven natrillen. “Niet dat de spelers boos waren,” zegt hij, “maar je hebt toch niet graag dat zulke zaken de media halen. Zolang er geen versterking is, moeten deze jongens het doen en dan probeer je hen zo goed en zo kwaad als het kan te motiveren. Neem het maar van mij aan : na al die opeenvolgende nederlagen is dat niet makkelijk.”

Of de zege tegen Club het gevolg was van de uitlatingen van de voorzitter ? Olivieri : “Zo sterk zou ik het niet zeggen. De verklaringen zorgden voor onrust, dat wel. Ik ben zelf nog niet zolang speler af en weet dat spelers zich na zoiets altijd vragen gaan stellen. Ben ik erbij, moet ik gaan… Anderzijds denk ik dat Brugge de zaak misschien wat heeft onderschat na alle lof die het oogstte in Milaan.”

In doel kreeg Logan Bailly de voorkeur op Vercruysse, die de voorbije weken bij de tegengoals niet altijd vrijuit ging. Bailly, opgeleid bij Tilleur en daarna Standard, wordt in december pas 18 en stapte met behoorlijk wat druk in de wedstrijd. Gevolg : naast een schot van Nastje Ceh gepakt en 0-1 achter. Olivieri : “Het is toch wat voor zo’n jongen. Veel goeds over je horen, maar bij je debuut in eerste klasse toch een grote blunder maken. Maar hij heeft zich herpakt. Wat ik nu niet zou willen, is dat iedereen de nederlagen in de schoenen van Michel schuift. Want dat klopt niet.”

Twee van de vier goals zondag kwamen van Igor de Camargo. Olivieri : “Ook nog maar 19. Ik ben blij voor hem, want er was toch wat druk op die jongen. Hij heeft tegen Simons, Rozehnal en Maertens nauwelijks duels verloren.” Dat er van de ervaren middenvelders Haeldermans en De Condé meer mocht worden verwacht, vindt ook Olivieri. “Ze breien te veel, hoor je. Dat kan. Een bal breed leggen mag, maar soms moet het ook diep gaan. Dat komt niet van één of twee spelers alleen. Wellicht komen we als groep wat kwaliteit te kort en misschien is er bij de start wat makkelijk over bepaalde zaken heen gestapt. Gelukkig is er nog steeds sfeer en het zal maandag bij de start van een nieuwe werkweek zeker leuker beginnen zijn. Maar meer is dit niet. Volgend weekend hebben we al een belangrijke wedstrijd op Charleroi.”

‘Dit wordt een leuke werkweek. Meer is het niet.’ (Domenico Olivieri)

door Peter T’Kint

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier