Geboren op 28 januari 1980

Gehuwd met Mariska, vader van Femke en Siebe.

Welke geschenken gaf jij je vrouw met oudjaar ?

“Parfum en lingerie. Zelf gaan halen, ja, zonder haar. Ik ken inmiddels wel haar maten, want ik doe het geregeld. Ik ben niet bang om zoiets te kopen, neen, die winkels dienen daarvoor ( lacht).”

Wanneer was je voor het laatst echt gelukkig ?

“Bij de geboorte van mijn kinderen. Het is een indrukwekkend moment, waarbij ik me gelukkig prijs dat ik een man ben. De vrouwen zien toch af, hé.”

Lijk jij op je vader ?

“Totaal niet. Noch qua uiterlijk, noch qua karakter. Ik heb meer van mijn moeder. Ik ben een doorzetter en iemand die graag zijn zin krijgt.”

Wat js je levensmotto ?

“Heb ik niet echt. Ik leef van dag tot dag.”

Stel dat je geen voetballer was, wat zou Davy Theunis dan doen ?

“Vliegen. Als kind droomde ik ervan piloot te worden. Ik ben er ook voor naar school gegaan, in die zin dat ik de moderne koos met het oog op die studies. Wiskundeknobbel ? Dat ging, maar stel nu geen vraag over moderne wiskunde. Ik vrees dat ik grandioos zou zakken.”

Voor welke maaltijd mogen ze je uit je bed halen ?

“Ik eet ontzettend graag. Voor alles dus. Ik verdik sowieso al rapper en als je daarbij ook nog eens graag eet, wordt dat een probleem. Op tafel mag alles staan, van groenten tot pasta. Ik kook ook graag zelf. Een goeie vriend is kok en die leert me de kneepjes van het vak.”

Gent, Brussel of Antwerpen ?

“In Brussel zijn we nog niet veel weg geweest. Doe maar Gent. Maar mijn favoriet cafeetje is hier vlakbij, in de buurt : De Corner, een hoekcafeetje in Kieldrecht waar ik al ga sinds mijn zestiende.”

Favoriete reisbestemming ?

“Spanje, maar ik ga overal graag. Mijn huwelijksreis ? Moeten we nog maken, als de kinderen wat groter zijn. Nu is dat moeilijk, al plannen we wel iets voor deze zomer. De vorige reis met de dochter viel niet mee ( lacht). De oma van mijn vrouw heeft een caravan op een camping in De Haan en we wilden daar een weekje logeren. Na twee dagen stonden we alweer thuis, dat ging absoluut niet. Femke weende de hele tijd : ze wilde niet slapen, deed lastig, je kent dat.”

Hou je van kamperen ?

“Ja, toch wel. Maar reizen, weet je, heb ik eigenlijk nooit vaak gedaan. Ik zat altijd bij de nationale ploeg en daarmee was je al om de twee, drie weken weg. Dan was je blij dat je eens wat tijd bij je vrienden kon doorbrengen. En als je jong bent, begin je vroeg in de vakantie alweer te trainen.”

Was je ooit in het tsunami-gebied met vakantie ?

“Ik niet, maar daags na de ramp vertrokken drie vrienden van mij naar ginder. Zij vertelden me dat ze vier dagen lang hun hotel niet mochten verlaten. Die beelden waren verschrikkelijk. Ik heb zelf op allerlei manieren wat geld gegeven : de cd gekocht, sms’jes verstuurd, eens gebeld.”

Wie mag er mee naar een onbewoond eiland ?

“Mijn gezin.”

Geloof en bijgeloof ?

“Ik ben gelovig op mijn manier. Ik ga niet naar de kerk, maar geloof wel dat er iets is. Bijgelovig ben ik niet, althans als je het kleine detail dat ik altijd met de rechtervoet het eerst op het veld stap buiten beschouwing laat. Ik weet niet hoe ik daaraan kom, maar ik doe dat al van bij de jeugd.”

Welk gevoel gaf het aanvoerder zijn ?

“Ik was dat in Beveren. Ik vond dat een belangrijke taak, omdat je toch niet meer alleen voor jezelf, maar ook voor de anderen moet opkomen. Tijdens contractbesprekingen durf ik mijn mannetje te staan.”

Belangstelling voor andere sporten ?

“Weinig. Soms kijk ik naar het wielrennen, maar een freak ben ik niet. Tijdens de Tour kijk ik naar de laatste kilometers. De klassiekers interesseren me niet echt.”

Stel dat je zelf een club mag kiezen. Waar zou Davy Theunis dan voetballen ?

“Bij Manchester United. Die club heeft me altijd aangestaan, qua sfeer, qua spelers. Ik ben een fan van het Engelse voetbal.”

Waaraan geef je gemakkelijk geld uit ?

“Aan eten en kleren. Het mag merkkledij zijn, ja. Een favoriet merk heb ik niet, als het maar mooi is.” n

door Peter T’Kint

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier