Het seizoen is lang en zwaar geweest voor de spelers van Racing Genk. De eerste twee weken na de laatste competitiewedstrijd gebruikt Tom Soetaers dan ook om te rusten. Eigenlijk komen die vrije weken goed van pas, want Soetaers is aan het bouwen en er moeten dringend nog wat tegeltjes, deurklinken en andere dingen gekozen worden. Maar eens het juni is, verlaat hij de vaderlandse grond om de zon van het zuiden op te zoeken. Dit jaar splitst hij zijn vakantie in tweeën. Eerste halte Turkije, tweede halte Gran Canaria. Ook het gezelschap varieert. Soetaers : “Ik ga eerst een week naar Kemer met mijn vriendin Inez, maar aangezien zij afstudeert en nog stage moet lopen, zit er echt niet meer dan een week in. Daarom ben ik ingegaan op het voorstel van enkele vrienden om nadien, van 10 tot 17 juni, nog een weekje naar Gran Canaria te gaan.”

Het zal hem ongetwijfeld herinneren aan een memorabele vakantie in Lloret de Mar van enkele jaren geleden. Vrijgezellen onder elkaar, de bloemetjes buitenzetten … Al zal het dit keer allemaal wat rustiger zijn : “De voorbereiding op het nieuwe seizoen zit er tegen dan aan te komen, dus is het niet het moment om gek te gaan doen. Rust en relaxen staan voorop. Daarom hebben Inez en ik in Turkije ook voor volpension gekozen, dan hoef je je nergens wat van aan te trekken. We hebben een mooi hotel uitgezocht, waar alles zeker prima in orde zal zijn. Op Gran Canaria hebben we dan weer halfpension. Daar zijn er natuurlijk ook de vrienden om rekening mee te houden. We gaan er zeker de plaatselijke restaurantjes opzoeken.” En hoe ziet een dag vakantie voor Soetaers er zoal uit ? “Ontspannen opstaan, lekker eten en drinken en wat in de zon liggen. Alhoewel : na een kwartiertje hou ik het meestal toch voor bekeken en dan duik ik het water in. Af en toe wat sportief bezig zijn mag ook best. Als ik een bal zie, dan trap ik ertegen. Voetballers nietwaar.” Een traptechniek als die van Soetaers moet ook in het buitenland opvallen. Heeft hij geen schrik om de haverklap aangeklampt te worden door voetbalsupporters die hem herkennen ? “Neen, het geeft helemaal niet dat ze me aanspreken. Het hoort er gewoon bij. Ik durf gerust zeggen dat dat me eerder trots maakt dan dat ik het vervelend zou vinden.”

Voor de toekomst heeft Soetaers nog grootste vakantieplannen : “Ik zou graag eens op een cruise gaan. Dat lijkt me wel wat. Mijn vriendin ziet een safari dan weer helemaal zitten. Het zal allemaal iets voor over enkele jaren zijn.” En hoe verkwikkend een vakantie ook mag zijn, Soetaers is altijd blij als de bal weer begint te rollen : “Ik kijk elk jaar uit naar de vakantie en die doet ook altijd veel deugd, maar uiteindelijk is een maand ook wel meer dan genoeg. Op het einde begint het te kriebelen en dan kan het nieuwe seizoen niet vlug genoeg beginnen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier