Met een bekermatch tegen KRC Genk in het vooruitzicht, droomt Dessel Sport ook van de top acht, goed voor een plaatsje bij de 24 eliteclubs. Bericht uit het Armand Melis Stadion.

Dessel Sport samengevat: tien seizoenen meeloper in tweede klasse (1997-2007), degradatie naar derde en een titel (2012), opnieuw drie anonieme seizoenen in de Belgacom League, vorig jaar de degradatie vermeden, dit seizoen ambitieuzer dan ooit. ‘Dessel Sport moet de ambitie hebben om zo lang mogelijk voor een plaats in de top tien mee te strijden. Dit is voor de club de laatste kans om bij de elite van het Belgische voetbal te blijven. Maar Dessel is een enorm bescheiden gemeente, wellicht de meest Kempense van de Kempen’, lacht Bart Wilmssen (43), sinds vorig seizoen T1 in het Armand Melis Stadion, dat net zoals het jeugdcomplex volledig vernieuwd werd.

‘In samenwerking met de gemeente, maar volledig verbouwd door vrijwilligers, mensen die in de schaduw werken. Dat maakt deze club zo mooi, al kan het ook een rem op de ontwikkeling zijn’, aldus nog Wilmssen, in zijn ambitie gesteund door Werner Melis – hoofd van de sportieve cel. De zoon van de overleden voorzitter en zaakvoerder van Melis Events mikt zelfs nog iets hoger: top acht.

‘Ik heb hier nog gespeeld toen Werners vader voorzitter was. De nuchterheid, eigenheid én drive die Armand had, zie ik ook bij Werner. Elke dag een kine op de club, volledig nieuwe grasmat, het oefenveld wordt voor elke training gesproeid, afzondering op hotel als we op verplaatsing spelen… We hebben stappen gezet, maar moeten tegelijk realistisch blijven.’

JONG ÉN METIER

Vorig seizoen was teleurstellend. Degradatievoetbal. ‘Ik had hier al getekend toen ik nog bij de beloften van Club Brugge zat, maar omdat het werk bij Club me tot de laatste werkdag opeiste, was de voorbereiding op het nieuwe seizoen niet gemakkelijk. Werken achter de schermen, meer zat er niet in, maar ik heb moeten vaststellen dat je de kwaliteiten en tekortkomingen van een club pas echt kunt inschatten als je er werkt.’

Bouwen aan een nieuw elftal. Jasper Sols (20, ex-Lierse), Wolke Janssens (20, ex-Genk), Nick Spaenhoven (20, ex-Lierse) en jeugdproduct Wouter Vosters langer aan de club binden, jonge leeuwen – Erivelton Da Silva (20, ex-STVV), Michiel Jaeken (19) en Nicolas Rommens (20) van Westerlo – binnenhalen, Jari Breugelmans (19) een kans geven én metier aan de groep toevoegen.

Vorig jaar verbaasde groen-wit toen het in november Stein Huysegems uit Nieuw-Zeeland (Wellington Phoenix) terughaalde, in het tussenseizoen tekenden ook Timothy Dreesen (ex-Club Brugge), Kevin Janssens (ex-Cercle) en Kevin Vandenbergh (op een zijspoor bij Westerlo) een overeenkomst.

‘Kevin is hier nog maar enkele weken – te vroeg om hem te beoordelen – maar Stijn heeft zich vanaf dag één perfect geïntegreerd. Voor de training zit hij samen met Jasper Sols, een jongen die aan het begin van zijn carrière staat, in de fitness. Ook Timothy en Kevin Janssens zijn gasten die kwalitatief een meerwaarde bieden en de juiste mentaliteit hebben. Toen we naar Cercle vertrokken, zag ik geen bange groep meer, maar jongens die een missie hadden: punten pakken. Jammer dat we in de 94e minuut nog de gelijkmaker incasseerden.’

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen, tegen titelkandidaat Antwerp, werd sportief een afknapper (0-3), maar de penningmeester wreef zich in de handen: het rood-witte legioen was massaal aanwezig, het businessgebouw puilde uit. ‘Vorig seizoen hadden we voor elke thuiswedstrijd tussen de 300 en 350 eters, enorm veel in tweede.’ Dessel Sport mag weer dromen.

DOOR CHRIS TETAERT – FOTO BELGAIMAGE

‘We hebben stappen gezet maar moeten realistisch blijven.’ BART WILMSSEN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier